中國駐英大使:英國1972年曾承諾支持一個中國,英方對此不應忘記,而應該恪守承諾

97 回覆
2 Like 239 Dislike
死鬼佬自己講完又想唔認數
人無恥便無敵
香港島係永久
One China
One Taiwan

唔敢同美國講
港島同九龍係永遠割讓 ceded
你係咪講錯野
歷史承諾
支那閪真係十足未戒奶嘅弱智兒童咁,成班傻閪巨嬰真係無講錯
你份中英聯合聲明都當廢紙啦
再加上,人哋原來想氹你做朋友,點不知你就利用人哋對你哋嘅包容係咁搞9人哋,破壞人哋成個社會,兼係咁喺人哋屋企偷嘢。你咁搞9人,人哋之前對你嘅承諾係可以收返㗎,你估人哋奉旨遵守㗎?
野蠻人係咁架啦
唉 鄧小平仆街
歷史文件
白紙黑字就歷史文件
係,手快快打錯左,南京條約先係
歷史文件
>The Government of the United Kingdom, acknowledging the position of the Chinese Government that Taiwan is a province of the People's Republic of China, have decided to remove their official representation in Taiwan on March 13, 1972.

https://en.wikisource.org/wiki/China_and_UK_joint_communiqu%C3%A9_concerning_upgraded_diplomatic_relations_1972

華文媒體永遠唔會提
係acknowledge 唔係 accept

你9up我都可以acknowledge你啲內容
但唔代表認同你
1984年嘅中英聯合聲名都變做歷史文件,咁1972嘅文件冇理由仲有效掛?
歷史文件不存在實際意義
白紙黑字都無用
1972歷史文件
唔需要遵守承諾

烏克蘭交還核武嗰時
一眾國家簽約承諾會保證烏克蘭嘅安全
中國都係簽約方
烏克蘭都等緊中方遵行承諾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞