[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1562)

379 回覆
2 Like 22 Dislike
Worlds 亞軍lpl#4
做選手有自信有乜問題
琴日打t1 佢卡密兒同tf發揮幾好有目共睹,佢既技術配得起佢既技術
降低運氣成分囉
結果係GENG>BLG>T1>G2
但如果冇雙敗
GENG可能會輸TES,T1輸G2出局,然後BLG輕鬆CHAMP
輸一個BO未必係實力唔夠,太多原因
上年春季gen g敗部打上黎反咬t1
Btw我都覺得唔應該行雙敗,對勝部第一唔公平
唔可以咁講既
上年PSG 被BDS打出局/ NRG打贏 G2/ WBG打贏 BLG 都好好睇
再往前有越南小組打贏 TES 有時依D upset 仲好睇
同埋要成個 esports 搞得起 外卡都好重要
play-in 對佢地黎講已經係 worlds final
勝部有選邊權其實都幾緊要
推隔籬個po啦
自信唔係問題 但講野唔好矛盾
比PSG迫到3:2 賽後串PSG逃避對線
咁佢做乜換線? 係咪逃避對線?
逃避對線O既世一上? 咁又真係幾對得起佢o既技術
rubbish bin係勁
不過講野唔經大腦 亂咁吠
睇曬成個訪問再講啦
人地一開始都有讚psg 打得好,係個主持人提起psg 話打blg 要好進攻要硬剛,bin哥先話佢地無好進攻而逃避對線
根本成個訪問都無踩人既意思
bin係咪逃避團戰?
geng逃避game 5
其實唐仔真係好唔識講野 姑媽都有表達接近一樣既想法
但佢原話係: "換線對佢地嚟講係不利既 因為T1上下路對線好勁 對手一直避開對線因為可以輕鬆度過前期 所以對於呢點很遺憾"
條友講野係柒
但正常人都會分到係咪真係串同踩啦
班友見lpl就反
Jensen成日trash talk要打爆faker,打psg 又全頻問對方機票幾錢又無人講
無文化同有文化既分別
避開同逃避只係一字之差
意思就差好遠
[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1562)
https://lih.kg/3700238

Push this
Bin哥唯一出路就係過lck奪冠證明自己 一係就過na攞綠卡唔好癡心妄想全華班冠軍 口號嚟㗎咋
Lpl都係一個唔錯既養老地方(小虎
係囉 trash talk 咩比賽都會嫁啦
以前Faker後生嗰陣時咪仲串

以前doublelift 都成日trashtalk啦
本身係DRX同T1頭兩年都撐,但近呢一年都幾反感
Geng golden road係個好storyline
姑媽好識講野
D人聽落冇咁串
最記得拎2場路娜輸geng
然後韓國fans話佢地鐵頭bp
佢之後繼續用路娜
贏咗賽後訪問話
有fans質疑我地拎路娜 依2場繼續拎 我想證明路娜得既
(意思即係你班友根本唔識)
但聽落順耳好多

之後好多隊都用路娜
所以係班fans on9
琴晚開始上大陸仔論壇睇
原來早兩個月blg打魚腩隊虐完一輪泉去打龍返黎再虐多次 俾人屌到仆街
結果琴日回力標 虐泉28殺+penta
都幾多人開香檳

同場加映回力標
然後成個MSI T1無再拎過路娜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞