[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1562)

379 回覆
2 Like 22 Dislike
真 無人睇到kanavi想衝 比左狗呃到 仲要lpl班fans怒屌
一個唔夠要五個一齊黎
我個人覺得今年MSI行雙敗制,個含金量仲高過worlds
g2比t1踢走兩次 t1比blg踢走兩次 blg比geng踢走兩次 無比足準備時間嘅雙敗制
廢老都即刻交閃 驚俾人秒 佢仲懵盛盛收波
多左
而且雙敗唔係今年先行 上年已經係
比賽本身都唔夠 之後d LPL fans 反應好睇

1. 精神勝利法,拉埋T1落水 - 「MSI不代表什麼,世界賽見」、「起碼贏了T1」之類

2. 陰謀論 - 呢個MSI冠軍是為 GenG訂制既,同 上年世界賽係為T1訂制一樣

3. 訴諸民族情緒 - 鬧d GenG fans 中國人不撐LPL走去撐「棒子」

跟住有d 陰濕 BLG 黑粉出黎係咁鬧 GenG 虐泉行為,明知BLG 之前虐過泉仲要唔係為Penta kill 真係 just for fun 係度釣魚

其他國家輸左反應: GGWP 下次加油
LPL:通常都要嘈交嘈到差唔多下個大賽先會停
作為truck1粉宜家既心情
1.恭喜漿打到chengdu library
2.chovy終於有國際賽冠鄧佢開心
3.希望牙老比隻手抖下
4.k狗我屌你老母幾時躝
實係因為今年係韓國贏所以先咁覺得啦
所以上年含金量都高
講實力,根本得LCKLPL#1#2有得打
worlds整咁多隊都多鳩餘,同埋睇籤運
今年冇內戰觀賞性高左好多
其實連登有無Keria風扇
理論上應該有
係畀truck瘟風扇圍內反得最勁咁解
支那仔:弱的不是gen g 而是Doran 這個小天才
金豬話Canyon仲有隻Shaco未拎出黎
好彩冇拎出黎
唔係就BLG拎冠啦
本身對K狗唔反感但成日見到佢心態爆炸好撚扯火
下, 做輸家仲咁嘆? 咁不如輸咗都俾個盃啦好冇?
純粹證明個雙敗制冇用姐,要輸既都係輸有咩含金量
[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1562)
https://lih.kg/3700238

推依個啦
佢家姐個鼻真係唔掂 整得多咗
冇計,佢攻擊性太強 班LCK名宿講又冇錯嘅
夏季賽可唔可以鳩玩 施捨個冠軍俾T1?
summer要去埋playoff先得, 不過都十拿九穩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞