[九龍城寨]如果續集有陳浩南,一定要搵返伊麵。

107 回覆
51 Like 10 Dislike

伊麵做依個角色太深入民性,之前搞過套 Reboot 慘不忍睹。
見佢仲跑緊 Tour,化下妝仲應該 Keep 得到,始終亞洲男性個樣放得耐少少。
同埋大陸班撚樣好迷古惑仔,如果想搶內地票房,最佳人選。

咁姜桃做大天二?
唔好喇呱,佢做其中一個被人打嘅肥仔咪算囉
就在《九》片在康城影展放映當天,原著作者余兒,在自己Facebook公布《九》將開拍多兩套電影,即和原著小說一樣,是三部曲,第二集叫《九龍城寨之龍頭》,第三集叫《九龍城寨之終章》。

《九龍城寨》原著小說推出後,先後出過兩部續篇,分別叫《九龍城寨2:龍城第一刀》和《九龍城寨3(完結篇):江湖火鳳凰》,如果《九》電影第二集《九龍城寨之龍頭》,是依照着原著第二本小說作藍本拍攝的話,我們大概可估計到這電影會是怎樣。

《九龍城寨2:龍城第一刀》小說情節講述龍捲風死後,信一承繼了九龍城寨龍頭位,領導龍城幫,而陳洛軍則輔助他,小說的大奸角是雷震東兒子雷公子,他是澳門黑幫大佬,就是他捉了四仔的女友拍AV。雷公子性格陰險,手段變態,他視龍城幫為敵人,而四仔亦要找他復仇,第二部小說就是講述雷公子和四子的爭鬥,當中更出現一個重要角色,就是洪興的陳浩南,他會幫助四子和龍城幫結盟。
做包皮都出事
如果係講老左嘅陳浩南就okay
照計果時陳浩南仲做緊𡃁仔
揸fit人都未係
不過客串嘅嘢都係賣情懷
無話唔可以搵個老嘅做嘅
唔算𡃁仔,佢有同陳洛軍講上咗位就唔可以好似以前咁。
檸檬做會合理啲,佢以前咁出道,呢度就岩上位
成本黎講我估宜家檸檬會貴過伊麵
情懷黎講陳浩南呢個角色係屬於伊麵嘅
客串出果幾個鏡頭 搵伊麵好似實際啲
要講合理性
第一部已經好多唔合理位
諗諗下檸檬做都得啵 ~ 但唔知仲扮唔扮到半支煙時期 Look

最平咪羅仲謙囉
呢個當然
但講起陳浩南邊個會諗起佢
唔好喇
搵個長期短髮look 嘅做
唔好啦 咁mk
其實拍返貼地真歷史加少少改編最引人入勝
唔使咁多直男老土江湖恩怨同超現實武功

依個係岩出道入會。但同陳浩軍見面個陣就算未係龍頭都已經係揸fit人,因為可以叫洪興啲人俾龍城班人入銅鑼彎搞事兩星期唔理
等你俾錢拍
同埋感覺上陳洛軍同陳洛南應該似年紀差唔多嘅人
咁林峰同檸檬都差唔多年紀,佢地對話個感覺好過伊健,我自己覺得
想知雷公仔咁變態會搵邊個做
呢個角色有好多空間發揮
每次諗起佢呢幕,真係搞唔掂

https://youtube.com/shorts/PWdbjiCxAWE?si=36Eizh7x9fbxA1FS
雷公子好似係澳門人,不如搵微辣班仆街,演返自己
陳浩南當時應該仍未跟大佬B喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞