有冇人覺得大廈看更根本冇撚用?

287 回覆
707 Like 99 Dislike
你指嘅私樓係單幢/唐樓?
屋苑式嘅一般都幾好 但我覺得年齡唔係問題 質素先係 。
一早知,對抗咗幾年

初三再戰看閪更
https://lih.kg/3287029

初三再戰看更
https://lih.kg/3626539
保安同保鏢係兩樣野黎

收你萬幾蚊 你想佢同你打鳩個賊
最驚係南亞人
應該係開門俾賊佬至啱
試過困lift就會好感激有人喺度幫你
好多連幫你報警都唔撚肯驚high鑊,話要通知主管等安排,等得黎自己都報左,叫佢地做人證就乜都唔知乜都睇唔到
看更既工作義意係:等住戶知道你既存在,新年知道要派利是俾你當出雙糧然後周圍同d三姑六婆曬命話果個月賺多幾多錢,其餘日子就問佢地乜都話唔清楚唔關佢地事,叫你自己攔去管理處報問題
頂想笑死我 有聲
大把呢啲情況,你諗真啲真係關個職業事?
樓主住公屋唔識呢啲
咁又吹大咗
反而我奇怪點解樓主會係呢到開post
而唔直接係佢幢樓到反映呢件事?
佢個人忙?定淆底驚開會?
定其他原因?真係好好奇
副局長?
Set 咁多sensor 同cam,到最後都只係取代一個阿伯阿嬸嘅日常工作。
我果到啲保安全部南亞仔
唔請佢地就真係大鑊 都唔知會去撈咩
可能佢中年失業看更都唔請
其實即係交保護費囉, 改左個名ja
睇你住咩樓啦
保安除咗坐座頭之外仲有好多作用

例如:我嗰度就唔畀喺走廊後樓梯燒衣紙,如果冇保安有人燒,你覺得你叫啲阿嬸唔好燒佢哋會唔會理你?

夏天冷氣機滴水,冇保安係咪你自己上去屌,你上去屌你覺得人哋又會唔會理你仲有嘈音都係同一道理

仲有壞燈通知維修,電梯壞,停電,打風升𨋢,收件,呢啲嘢邊個做
自己拍卡先正常,唔係整個拍卡系統嚟做乜
幫我收速遞超有用,同埋做得耐認得大部份住客,無陌生人嚟好鬼安全

不過其實可能你去得私樓少
有啲私樓樓下坐後生,例如浪澄灣個啲好鬼後生
我果邊擺唔到座頭
所以無用
我自己有手有腳當然係拍卡入
但有時成手嘢/拎住外賣,張卡喺褲袋都冇手拎出黎,佢仲要扮見我唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞