(女權) 台妹:「女性連半夜獨自散步嘅權利都冇,因為男人太危險!」

131 回覆
43 Like 375 Dislike
痴線
你真係滿腦子都係男人點樣迫害你
"同埋點解平白要將唔合理嘅批評視為理所當然而要自己唔在意"

尼點要睇係現實比人批評定係網絡上比人批評
如果係現實, 遇到唔合理既批評
我多數會屌/串返佢轉頭
如果係長輩/上司果類有無敵星星既人
我會直接同佢斷絕來往/劈炮

但如果係網絡, 講真
除非你係名人或者係某D好有影響力既人, 可以搞大件事
否則, 你真係做唔到D咩, 等同浪費時間對空氣辯論差唔多
用連登Karen做例子
佢係連登征戰左咁耐, 乜野都冇改變過
(雖然我覺得佢太多滑波式論點, 冇乜說服力)
所以上網先會有"認真就輸了"既concept

最後如果用返依家個topic做例子
A話女人應該保護自己,唔應該出夜街,要小心男人
B話女人為左保護自己而唔同男人交流=仇男
明顯兩邊都太極端,咁咪自己思考一個答案
考慮下自己果區治安係點之類
如果果區治安差既, 我係男人都唔敢出夜街喇

而且個topic係個on9台男開
錫唔錫身依樣野,根本同男女無關
男人唔錫身一樣可以比人呃身家,上kk園摘器官,中仙人跳
只係比人呃既係其他野

不過台灣係好多大男人鍾意口嗨9up,依類我會覺得係煩膠/老野多
係現實咁既煩膠應該冇乜朋友

同樣地,都有好多女人講話男人應該要點點點之類既野
大多男人睇到都係笑下就算,有幾多人會當真
又pua男人
港女咪仲危險
靚/正常既女仔都享受緊天生優勢帶來既特權
醜女見到咪覺得唔公平
想用女拳將靚/正常女仔拉埋同一條船,用一個團體去得到自己唔應該得到既野(世界跟本唔會公平
果d入世未深既妹豬,聽完會覺得好有道理,尤其係女人係性感動物,情感先行,會不自覺咁代咗入佢哋角色,開始學班醜女開始仇男
所以幾時都話唔好同啲醜樣嘅人交心或者做朋友
因為醜既人成長經歷唔會係美好 ,喺佢哋眼中個世界所有嘢都係針對緊佢 ,醜人最好既圈子就係醜人,大家價值觀一樣先做到朋友
支持唔出夜街
傻鳩:
勞資糾紛
半推半就
欲拒還迎
所有女人都係臭雞
有錢任屌啦,扮乜鳩高貴?
女人係男人附屬品
醜男就非禮,靚仔就享受
女人又屈男人
女人屈人唔洗成本
條女都有份爽
要簽自願扑野證明書
女人 know your place
法律偏幫女人
貼車廂女人漫畫圖
台灣係咁啫 淨係識諗扑野
風化案又可以用錢解決
你班女權傻鳩咪又係一樣level

之前啲女人告人強姦
審之前: 一定有罪
有證據證明清白: 證據唔可信
發現條女講大話/出古惑: 屈人有後果/女方唔會屈人
審完冇罪: 冇罪都唔代表冇做過
練大隻啲咪得囉
手無搏雞之力又要出夜街
女人也可以出夜街
#男女平等 #女人唔怕出夜街 #女人好打過男人
相同問題應用去黑人
就會比人BLM
簡單一句咪咪同父子騎盧個寓言一樣 你無法滿足所有人
又好似有 d道理
但呢條女應該正
個個都想強姦佢
其實男都會遇到
但係敢一個人去歐美甚至印度旅行
絲打勁
將男人改做黑人/回教徒既話
班柒碌肯定覺得講得好啱
女人淨係岩做雞
下? 望下東區先再同我講啦
幾夜都有人再望埋信義區
根本
何必煞有介事 乜台灣入夜就街上冇晒女性咩?
Mansplaining
咪撚出街啦屌
妙麗都講女權 emma watson
其實不然
靚既女仔係反而更大機會係成長經歷入面要承受更多既性騷擾甚至來自同性既逼害
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞