太古城 vs 海怡半島 vs 杏花邨

125 回覆
3 Like 19 Dislike
鬼叫香港人自己窮咩地頭蟲都買唔起
條屍仲未知係邊
價錢爭好遠啦....但柏景台個位置真係無敵
帝后華庭
太古成條鰂魚涌公園海濱咪更CHILL爆?
咁已經fatal啦
認真答你一次 。呢三個選擇,一定係太古城 。太古城入面,一定係天字閣 。如果兩大人,兩小朋友加工人,天字唔夠住,買海景花園 。如果鐘情海景,買海景花園或海天閣B室單位 。但你要買個天字中層以上內園都唔係咁易,你跟AA睇下樓就仲明 。太古有兩個日本超市,aeon 齊哂BB小朋友野買,有兩個nursery, 太古平台同康怡廣場都勁多小朋友興趣班 。駕車就一個燈位上東區走廊 。落雨就去到羽田機場都唔使遮,大維修唔使煩同俾錢,從來都係太古城物業管理公司負責。太古係買餸貴,樓舊,樓底8呎,住戶年紀大 。你問住,肯定方便,除非你荃灣,元朗返工 。

不過Yoho hub三房套仲抵,未來香港中心
個位西到爆
其實上杏幾舒服,又靜,而家又低水,除左對東廊個幾幢。
一定太古城....
唔講交通,淨係商場已經贏哂
西灣河比你想像中雜1000倍
Thank you ching未做好research但係介唔介意解釋下點解太古唔洗夾/只需要夾好少大維修?上網淨係見到其他人話太古業主會有極充足財政儲備,冇講件事點work
太古城塞車
多數因為星期六日

車場保安
放一個雪糕筒出馬路中心
方便由停車場離開嘅車

咁樣做已經封咗一線
有時因為咁塞返上東區走廊

其實商場停車場唔係咁難出車
保安做多左
如果我破左產
我諗我會住嗰兩棟
起碼都係太古城
又有Victoria
又有Audi
誠品log on呢D
不過啲貴價餐廳全部唔好食
係垃圾級
輪住開一年就關閉
一個餐700至1000比屎你食
唔塞車,要兜返上東廊都要7-8分鐘,又有燈位。有時唔好彩東隧倒灌,搞唔掂。
Audi兩年內收皮。餐廳喺住宅下便,功能只係養老鼠。問吓啲住戶想唔想樓下喺餐廳?
成日有空中飛人。不過近年好似冇乜點聽過。
應該快唔過
其實藍色綫比其他綫強大好多 好似好多站但係頭尾都係半粒鐘左右 又密
九龍新界取代唔到港島呢條地鐵線幫唔少
太古城住戶係每一個月都俾幾百蚊落維修基金,經過咁多年儲落。另外,太古城冇業主立案法團,冇業委會,公契寫明管理公司係太古城物業管理公司 。好處係咁多年都唔使驚圍標 ,維修各樣野唔使嘈,唔使煩,業主根本就無得嘈 。買新樓啦,你唔通住到100年樓齡咩 。
㸃解audi會收皮?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞