摩爾多瓦將在10月20日的公投中決定是否加入歐盟

56 回覆
5 Like 2 Dislike
你講得兩個,但事實點會得兩個呀?

咁你睇下依家有幾多歐盟成員國係非歐元國家囉。

要入歐元標準係好高,摩爾多瓦俾多十年都唔知入唔入到。
英國脱歐脱得啱,歐盟成日收埋啲窮國,跟住逼有錢國家資助佢地,又逼人收窮國啲廉價勞工。
歐盟應該係幾個經濟差唔多嘅國家一齊擴大自己,而家左膠到完全唔睇經濟。
窮到仆街,一入歐盟,一大班人衝去發達國家做奴工
去過呢個國家,一落巴士就比十幾個吉卜賽人跟住乞食同買野飲比佢
唔怪得羅馬尼亞公民去美國依然需要簽證, 防止羅馬尼亞妹去美國賣淫
除左羅馬尼亞, EU成員國中保加利亞同塞浦路斯公民去美國需要簽證
你係咪搞錯我講咩? 我意思係連入歐盟都要睇經濟條件,所以摩爾多瓦基本上有排 (例如二十年內)都唔會入到喎

我唔係話只係得兩個原因,我係話起碼有兩個原因入歐盟都要睇經濟呀
我完全唔明你覆緊我啲乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞