白衫海港sir係咪食緊事後煙?

220 回覆
720 Like 12 Dislike
四隻腳
成個藍圈女佢食晒咁滯
上網睇到都唔鍾意啦唔好話平時相處
佢對上仲有處長副處長唔好話做佢,出事唔保佢追番佢之前份糧佢都頭痕
仲唔係華記隊佢出嚟?
放風時間?有時間上黎9up
搶薑應該
太高調
警司都咁高調
係咪擒日即刻入冊?
引導佢番去
可以去得邊
呆灣一定唔會收留佢
點捨得啲退休金
應該成千萬

邪牌愛差人
咁都叫正,而家好飢渴?
又唔能夠話犯刑事法係小事,但刑事法咁多條項目,佢今次犯嘅呢一條,某程度上相對細

佢只係冇申報到警司嘅身份,但其實佢申報出嚟嘅嗰個私人公司嘅收入,就算你話佢做出嚟都好,都真係有呢一舊錢入到數,唔係佢求其用小畫家整出嚟

所以佢今次俾人入嘅,係因為佢冇完全向銀行講晒佢嘅職業;何況佢抵押間屋,要俾銀行,好難完全說得上係完全呃咗銀行2千5百萬上身
鄧局長前排成日銀龍影相
食錯左邊個條女
唔怪得依家咁
佢冇理家超同PK嘅感受,抵坐多幾碌
同埋差佬呢個行業過去太多人神化
2019年做白衫講到人中之龍咁
其實咩又係一般office工
華記真係正撚樣 賊眉賊眼
記者取得的法庭傳訊令狀顯示,陳凱港 2013 年被前妻、現職鐵路區副指揮官的警司蔡賢慧入稟,循民事追討 300 萬元。文件指,兩人 2012 年年底至 2013 年年初同意離婚,並協議出售聯名持有的「海景山莊」獨立屋業權。
咁真係社團喎
最後嗰張?光頭蛇喎
好撚識嘆
Sor認錯
唔使過去啦,而家做個公務員
加個通脹人工都會比人眼紅
都唔好講做白衫既officer啦

警司 (Superintendent Of Police) (SP)
警務人員薪級表 第50至53點
($128,510 - $144,440)
警司十幾萬一個月仲未計做落有15%up既額外mpf
散仔mpf都袋到2-3球啦
散仔我求其計當冇賺蝕$30000一個月人工
自己5%+政府15%+特別紀律部隊供款=一個月供成6000以上
6000*12=72000一年 撈30年都216萬 (哩個係最少)
因為後生d入行撈夠30年或以上 有25%

仲要宿舍個d福利呢
淨係普通officer都有千呎宿舍
警司個d一定可以更大
同樣你計下市值要幾多錢先買到
你估而家借財仔啊,銀行報警揸正嚟做啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞