信報:的士業界據悉自發放蛇打擊Uber 商會籲克制

48 回覆
2 Like 46 Dislike
係都要揸正黎做
的士唔會好過
因為dc9 係誘使他人犯罪,要拉其實要拉埋 dc9
私人放蛇根本告唔到
DC9 坐完有冇檢討一下自己服務質素差幾遠
放蛇行動負責人係創紀車行 Patrick 啲的士通常泊
毓華里近燈柱E1143
蒲崗村道近燈柱AA7566
鳳禮道近燈柱AA7462
見到可以打999或附近警署投訴
電子報案中心都得 記得唔好虛報 見到先好報
https://www1.erc.police.gov.hk/cmiserc/EGIS-HK-Web_NEW_UI/ereport_details;jsessionid=7KAC5qzVGi44FobZZeLx-Ve5m27oR4KXv8tM5veG.node2?report=ILGL_PARK&fontSize=100&vTimeoutReminder=3300000&vTimeoutVal=3600000&vTimeoutReminderVal=300000
唔會執得正

就好似呢兩日果個機場去博覽館

片主都唔知拍呢類片拍咗幾多次
今次終於捉到一個dc9

如果佢捉唔到,果個去博覽館行程好愉快
片主蛋會唔會放段片出嚟呢?放咗出嚟,大家會唔會熱烈討論果個司機好守規矩,短程都照開開心心照載
擺明就唔會啦

無論業界有幾努力執正,總會有一定比例司機做得衰
當大家捉到呢啲衰司機出嚟擺上網
網上大家就會覺得呢啲司機=全部

因為就算遇到有禮貌既司機,大家根本完全唔會討論,毫無價值可言

網上都見成日大家而家聲討緊各行各業
的士司機唔使講 ,teslun同呂司機亦都俾人成日標籤
保險agent又係 保險狗
呢排巴士又俾人出post話唔揮唔開門,同成日飛站,鬧巴士狗
醫生呢兩三日又有人鬧緊香港醫療質素極差,要去韓國醫先得
仲有香港餐廳食物質素同服務態度亦都係最近熱門
港鐵職員又俾人鬧係查飛狗

做記律部隊當然又話係狗

啱啱又見有人去見工俾戲院經理玩咗一鑊,應該又多個戲院職員狗

喺香港生活,都唔知做咩工先唔會俾人鬧係狗

就算旅客都好
記得前兩三年,大家都成日稱呼天龍人,連登都好唔歡迎佢地,成日叫佢地唔好落嚟,躝返上大陸

所以只能做好自己既人品修養,有時俾人質疑,都唔需要太激動,因為大部人行業都俾人話係狗,一齊做哂狗就啱,根本冇得避
全香港市民都不滿意的士狗 道路法守法表現 支持全港市民舉報
請中國香港政府嚴厲打擊的士逃稅問題
稅收對國家安全都好重要
呢個要pin啦
的士判官2.0
創紀車行個facebook影得條友好靚仔
同埋佢堆車車牌都影得好清楚
搞鳩阿蛇
搶埋阿蛇飯碗
咁唔得喎
階段式勝利
俾啲掌聲自己
搞手但求打個和大家開開心心
捉正個阿蛇就好笑
咪賺連登仔正評咯
義工你明乜?
其實uber司機又有交稅咩?
洗濕左個頭先至話唔玩
冇咁易
uber唔合法,正如你有冇見過販毒嘅人去交稅?
的士係合法經營,但究竟有幾多dc9報稅/交稅?
咁得啦,經過果頭見到有dc9車泊係度就報警
北角七姊妹道近燈柱16656
每晚都有好多的士狗食東泰茶餐廳
部車就咁泊喺門口
千祈唔好虛報 虛報需負上刑事責任
見到違泊可致電999或各區警署
網上電子報案都得 唔使留電話號碼
https://www1.erc.police.gov.hk/cmiserc/EGIS-HK-Web_NEW_UI/ereport_details;jsessionid=8qnF5vUXSrc8CTNgp0in3-IXrsrTuoDDdwQD5qRc.node1?report=ILGL_PARK&fontSize=100&vTimeoutReminder=3300000&vTimeoutVal=3600000&vTimeoutReminderVal=300000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞