信報:的士業界據悉自發放蛇打擊Uber 商會籲克制

48 回覆
2 Like 46 Dislike

網上流傳多條懷疑有人「放蛇」打擊Uber片段,據了解事件屬的士團體成員自發行動,他們先後在7個不同地點上車,要求司機駛到啟德郵輪碼頭再報案。

警方表示,昨日下午約4時半接到交通投訴,指有人經營「白牌車」,於是派出軍裝警員到場調查,當中發現有7輛車懷疑經營Uber,事件無人被捕,亦無作出票控。

的士小巴商總會理事長周國強表示,據知有的士司機對警方執法力度不滿,但他呼籲相關同業克制,強調商會將盡快約見警方及運輸署商討。

#信報
DC9有無舉報自己報漏稅
有冇放蛇唔過海?
搞到咁柒仲要自己放上youtube
https://youtu.be/seorCveQ2SI
無人被補
咁有乜用
DC9 執正左自己再去搞uber,先得民心
去尖沙咀捉濫收車資囉。
錄音上車報警。
UBER賺左程車, 唔知的士佬記唔記得比1星
放多啲蛇
uber賺得越多HAHA
幾時全民send信去稅局查吓班DC狗逃稅
唔知點解
好有興趣想影底平日的士雙黃線上落客嘅相/片
攞benz, 七人車, audi做...
剩係皮費都唔夠比
又要比人放蛇, 其實賺到D乜
搵食姐,犯法呀?

U巴 算唔算全港最大嘅犯罪集團
的士狗真係與民為敵
成班DC9

有時做Uber又唔係真係搵食 咁岩中間空左幾粒鐘,hea時間咪做下,賺下水腳錢
無攞正牌的放蛇.屬<非法行為>.不能成為呈堂証供,
無攞正牌的放蛇,差佬食雞東窗事發,便屬犯法買雞.
私人執法

不過網約車是全球大勢,包括我地國家都比用,的士佬可以阻到個歷史潮流?的士佬你地睇下香港同大灣區的融合先啦
Uber taxi
人民 x 人民
商會自己攪場大龍鳳,而家俾人屌就賊咸捉賊,DC9又成功做condom
大家見到的士違例泊車就可以投訴
唔使講咁多廢話 佢哋支持嚴正執法嘅
可致電999或各區警署
網上電子報案都得 唔使留電話號碼
https://www1.erc.police.gov.hk/cmiserc/EGIS-HK-Web_NEW_UI/ereport_details;jsessionid=8qnF5vUXSrc8CTNgp0in3-IXrsrTuoDDdwQD5qRc.node1?report=ILGL_PARK&fontSize=100&vTimeoutReminder=3300000&vTimeoutVal=3600000&vTimeoutReminderVal=300000
報咗稅未
dc9懶醒
點知反彈返自己
而家奶哂野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞