In戲院part time俾人當馬騮玩

146 回覆
41 Like 721 Dislike
自己係Asso升上去 dse 334344成績就坦白講好柒,所以覺得自己冇能力教人亦都唔敢接私補,想搵一啲工作係自己能力以內賺到嘅,咁我就去去自己屋企附近一個商場,然後Walk in interview,我見英皇戲院話可以Walk in去搵總經理in,之後就去咗某間英皇啦,個總經理問好多問題又問最近上嘅一套香港本土電影叫乜嘢名啦,又問佢同其他普通職員有乜分別?(其實呢度真係唔係幾知點答囉,我只係搭咗服裝上有分別,即係我又唔係幾想擦鞋,但係我又唔想講話佢職權好大嗰啲)然後問埋我中國西方有咩歷史,戲院著名導演有邊幾個呢啲咁嘅嘢啦,其實坦白講我就冇諗過佢問咁多嘅,之後基本上全部佢問嘢我都答得出啦(自己都係鍾意睇電影嘅或多或少有啲了解)然後最尾佢先同我講一句,「我哋夠人啦!唔請你啦,請自便」898!
其實嗰陣時個心就有啲hard feeling嘅,因為坦白講即係佢當住咁多人落我面,我唔明點解啦,就覺得呢個世界好有惡意囉,做爆谷嗰邊有兩個男同事都係染到成個頭金毛(我自己仲要着老西好正式頭髮係黑色冇紋身嗰啲啦)佢哋笑鳩我笑得好鳩大聲不過我又冇乜所謂嘅,我嗰陣時就喺度諗我有邊一忽比唔上佢地,我諗咗一陣,我估我唯一比唔上佢哋嘅係時間,人哋早interview過我,咁自然早啲有得做呢份工
著老西見戲院…

一於過嘉禾威返次俾2條爆谷仔睇
唔係正常會問下你其他鋪你肯唔肯做
睇佢字裡行間都feel 到kam

佢如果真係對電影有興趣同認識
試下電影中心好過
其實都係真心膠姐
咁對佢好似又過份咗少少
呢啲服務業好小圈子, 除非你係女, 否則男去見工FEEL到你唔係同類人基本上就唔請. 搵返OA做無咁嬲
啲問題仲深撚過in film school
你應該答佢同其他員工無分別 都係一件垃圾
請個pt 邊洗識咁多野呀
擺明唔想請你
有學識就知你做唔長,到時佢又要in 人
唔洗咁上心
佢真係呢啲位奶咗嘢
去地盤會唔會都著老西見工?
Overdressed la,一般文職都唔會著老西in嫁啦
個經理問呢啲問題擺明撚狗耍走佢啦
呢啲垃圾工有手有腳就做得
根本問第一條就可以同佢講係咪請人 唔好浪費大家時間
我只係黎見Entry位
字裡行間都覺得你Kam
做份垃圾工同M記一樣 有手有腳就做得
你都可以自豪到打一篇文打飛機
樓主男定女
自己係Asso升上去 dse 334344成績就坦白講好柒,所以覺得自己冇能力教人亦都唔敢接私補,想搵一啲工作係自己能力以內賺到嘅,咁我就去去自己屋企附近一個商場,然後Walk

唔copy了 你第一句咁耐都無句號唔斷尾
見工關你dse咩事
職場第一課,唔好預事事順利。
見工唔洗學歷?
帶位都要識睇abc 同數字啦
I mean 真係唔好介意
一句dse學歷味算
證明係垃圾公司 見工果個都係扮工 見完夠鐘又收工
好耐無見垃圾工
老麥呢d 工係咪見大學生就唔請?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞