網傳的士司機「自發放蛇」捉Uber 周國強:司機或已到臨界點 網約平台游走法律灰色地帶「極其可恥」政府「好似冇晒威信」

152 回覆
7 Like 212 Dislike
班的士佬最驚係有得評分嘅app同冇得比cash
佢地應該有app就驚
做撚壞佢
遲d比uber撚捉番黑的轉頭
一個唔小心容乜易全行的士佬捉晒
捉咩?都冇載客取酬,車錢都輸埋
想講大陸滴滴平過的士勁多 唔知點做 啲的士佬又冇話死曬嫁喎
想知佢地係咪激到彈彈下
原來POPO唔拉人
我意思即係話唔係個個的士佬都立場一致
有奶便是娘
街都唔出呀
uber taxi 仲貴過按錶跳
其實uber跟本係個平台保障雙方,至少有乜事可以搵到對方
uber 有晒轉帳記錄
住公屋要交貴租點算
放蛇行動負責人係創紀車行 Patrick 啲的士通常泊
毓華里近燈柱E1143
蒲崗村道近燈柱AA7566
鳳禮道近燈柱AA7462
見到可以打999或附近警署投訴
電子報案中心都得 記得唔好虛報 見到先好報
https://www1.erc.police.gov.hk/cmiserc/EGIS-HK-Web_NEW_UI/ereport_details;jsessionid=7KAC5qzVGi44FobZZeLx-Ve5m27oR4KXv8tM5veG.node2?report=ILGL_PARK&fontSize=100&vTimeoutReminder=3300000&vTimeoutVal=3600000&vTimeoutReminderVal=300000
臨界點,令我諗起2019年……
有得評吓分 態度好好多
周國強疑煽動市民引起對政府的憎恨
呢個應該係唔趕絕Uber嘅原因。

要攪你,差佬一日攪10單8單放蛇,仲有邊個敢做?
搭的士其實都係俾錢買方便舒適快捷,點知無一樣野有。拒載兜路揀客,遠唔去近唔去交更唔去過海唔去,輪椅唔載寵物唔載,遊客來到人生路不熟又劏打風落雨又劏,cut線衝燈跟車太貼樣樣齊。仲成日無病呻吟情緒勒索,非要將香港市民嘅金錢袋入佢哋無報税既袋。

當市民有選擇有競爭出現嘅時候, 自然會作出選擇,汰弱留強。今日既局面喺佢哋一手造成, 與人無尤。
又嚟一單 你老味的士咁嘅駕駛態度
學人申請加價 放蛇捉Uber?
做好自己先啦 阻住香港發展
俗語你玩人,人地可以玩番你!!
轉頭合法化啦,唔係點比大陸啲call車app嚟香港搵食
一齊捉的士同私家車違泊
如果咁啱冇帶銀包都唔洗驚
寫張欠單有身份證冧把同地址就得
就算dc9報差館 長官都只會叫隻dc9民事追討
拉得啦
越黑人憎越唔會搭
北角七姊妹道近燈柱16656
每晚都有好多的士狗食東泰茶餐廳
部車就咁泊喺門口
千祈唔好虛報 虛報需負上刑事責任
見到違泊可致電999或各區警署
網上電子報案都得 唔使留電話號碼
https://www1.erc.police.gov.hk/cmiserc/EGIS-HK-Web_NEW_UI/ereport_details;jsessionid=8qnF5vUXSrc8CTNgp0in3-IXrsrTuoDDdwQD5qRc.node1?report=ILGL_PARK&fontSize=100&vTimeoutReminder=3300000&vTimeoutVal=3600000&vTimeoutReminderVal=300000
直接禁止uber app 喺香港運作仲簡單啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞