九龍城寨宣布會拍三部曲

685 回覆
798 Like 72 Dislike
如果無夾硬塞啲大陸人落去做,一定支持
一個原著就有3部嘅作品拍3集電影就拍爛
咁哈利波特拍咗7部係咪爛撚到仆街冚家剷
好似係深圳?
魚蛋妹
賈炳達道公園近排圍晒 唔知有乜搞
M+博物館都話唔想要, 重想政府課水?
https://www.books.com.tw/products/0010834508
《九龍城寨2:龍城第一刀》
甫登基的龍捲風嫡傳「龍城幫」第二代掌舵人──信一,不僅面臨「後哥哥時代」的內憂奪權包袱,又必須對抗外患澳門黑幫超級梟雄的「雷公子」。
喪心病狂滿腦子陰險狡詐狠毒變態手段的雷公子,視火兒信一十二少吉祥等義氣兄弟為眼中釘,雙方針鋒相對,欲除之後快!
AV卻仇人相見,分外眼紅,欲把雷公子轟得死‧無‧全‧屍!
無奈雷公子的詭計及身旁無敵戰將,讓眾人陷入苦戰、受傷被伏、分崩離析,龍城浩劫、黑道變天、人間悲劇即將上演!
九死一生之際,一個炙手可熱的江湖新貴──銅鑼灣洪興「陳浩南」,降臨夢幻聯盟,力撐龍城幫!

想睇,希望保留陳浩南兼搵鄭伊健做
明明有戲睇大家有份HAPPY
係得連登仔未上映就話人拍到爛
得一套又要嘈冇鋪排
要扮勁
而家烏鴉個look好型,fit哂做裡面既角色
睇都未睇就話人拍爛咗
唔係住嗰頭
黑社會2 神作
期待下部會有多啲有agency嘅女性角色
而唔係劇情工具
其實八十年代嘅香港女性已經好strong and independent
好多女人都讀緊大學
而唔係圍城裡面咁只有做雞或者整魚蛋
相信肯搵嘅話城寨應該有唔少值得拍嘅女性故事
瑞導諗諗佢
可唔可以講多啲電影無交代嘅人設
難怪龍捲風咁照顧洛軍
Dune都係垃圾
好渺茫
鄭伊健好似唔會再用陳浩南呢個名搵食
真係唔好睇先衝出黎屌都未遲
無需要咁快衝出黎柒
阿孝係成套無間道最好個個角色
深圳友文和

東門個頭

疫情收左皮

而家又比香港人帶旺返
漫畫下半部都冇乜城寨景
如果拍前傳就煩啲
原著龍捲風好似真係唔知陳洛軍係佢老死個仔

而且陳洛軍唔係佢本名嚟,本名好似叫陳祖兒
一日未死都有可能,又搞過古惑仔演唱會,佢又未去到黃秋生咁討厭大飛到出汁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞