九龍城寨宣布會拍三部曲

685 回覆
798 Like 72 Dislike
和仔佢都做唔住要封筆解散團體
主要問題係港漫個模式太小圈子, 讀者群好難擴大
而且好高風險, 就算做得好, 只要有幾期質素唔得, 都會造成讀者群流失
更加唔好講讀者唔受本書

早十幾廿年, 如果行得通日本果一套, 漫畫雜誌形式, 多個作品放上去
應該可以續到港漫道氣, 但而家

老老實實肥良武神飛天其實係有諗頭, 但係佢自己handle唔到個諗法
白白浪費左個好題材

其實只要話邪惡武男復生後天下無敵, 佢鳩痕痕, 就想複製返以前班強者出黎同佢打
然後一個接一個, 擁有當年強者基因既新一代湧現
之後就好多野可以玩, 例如唔再發癲既巨鯊同你講理論
天尊呢一世真係囡囡, 而且好撚索, 而狂風就係死舔狗
武神咁多角色, 玩反差都有排玩
佢係台灣腔呀, 原來呢有個好得意嘅嘢就係林家棟之前幫佢配廣東話
我情願有口音好過其他人配音
期待
搭個景咁貴 梗係拍多幾部曲唔好晒
牛撚覆亡篇接番手用黎鋪k1姐
海叔d縮骨性格我幾鍾意
和仔係靠條大陸水先做到姐
日本果套咪姐係快樂龍 coco?
類似, 但印象中 COCO除左頭幾年
之後好少土炮作品
套戲入面唔少女人努力係入面生活你睇唔到?
仲有任賢齊個角色要為老婆仔女慘死報仇你睇唔撚到?

傻閪女權老姑婆先乜都話要女角搞到marvel都比呢啲LGBT收晒皮
屌你老母啦前肥c大隻
你講嗰啲正正係反映到套戲性別意識幾落後
啲女角全部無自主思想
純粹係為咗成全男角價值

Marvel收皮都係因為寫唔好故仔
關咩有lgbt事
Oscar大把提名電影有lgbt有女性視角

你搵套近代國際好評電影係厭女都幾難
陽剛如Oppenheimer 一樣有有故事女角
甚至用一場戲講女性喺二戰嘅學術貢獻
呢啲咪講好故仔亦不失賦權
根本兩樣嘢可以co exist
你已經預設女角存在只係為咗提供男性情感需要
一係就三姑六婆
厭女到咁仲有咩好講

你係咪完全唔睇外國戲
人物造型同場景唔錯
有啲情節特登拉長 好似有少少無謂咁
但係好多鏡頭轉得好快
同埋個壞人真係好撚勁 根本無敵咁
但係舊個代就好似總會有差唔多lv既人
十幾年前,天子6果陣由薄裝轉做書仔,每集內容豐富好多,又文又武,以為會掀起個潮流,點知之後又變番薄裝
最後睇係天子5, 之後既就再無睇過
厭咩女,港產片啲男女戲就係咁婆媽
而家呢套戲就係話你知女角唔一定係要提供情感需要都可以突出到個角色需要
次次睇呢個名都睇錯係殺人黃霑
都係自己攞嚟㗎喇
十居其九都係題材少冇新意
拖劇情吊命
賣弄色情/越講越離譜
蛇貓門都係死唔斷氣咁幾千書養住班不思進取嘅所謂漫畫人
天子5好趕客,有時以為睇緊佛經
仲要食緊兵器熱尾水下下射把劍出嚟當一招
6好少少不過好難再造返個勢
同埋之前天子4做得好好,對比下感覺冇左種天子感覺,去到天子7,好死唔死學人寫三國,果陣基本上個個都知實瀨野,結果真係成套不知所謂
天子5我覺得OK, 但同意太多佛經
睇下睇下我仲諗緊龍戈兒最後結局唔係剃度出家
就係坐化飛升
雖然坐左十幾年, 但最後都叫做有女陪, 但都變高齡產婦

老實講, 雖然天子呢個系列好出名, 但就我本人黎講
只係冷飯炒來炒去
反而神掌龍劍飛有驚喜, 但結局我唔鍾意

講到港漫, 我都係鍾意和仔作品, 至少故事性強好多
壞人唔會鑿壞人兩個字係額頭上面
出場角色, 人物都有刻劃
6 keep唔到水準
搶精靈球搶足一年
個個靠把神兵先打到仗
和仔係清泉
題材新穎唔會拖拖拉拉
短篇幾期貨仔但印象深刻
但其實套戲除左用左一樣嘅人名之外同原著邊度似
利申:漫畫啱啱睇到十二少同大老闆打完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞