[PC/PS]對馬戰鬼討論區

287 回覆
11 Like 12 Dislike
冇啦個故完左 又打蒙古人咩
出維新戰國嗰啲好過
有續集希望佢搞搞啲人既模組 太重覆
其實蒙古入侵日本兩次
第二次打到入本土
但第二次個時間應該仁已經老死
所以就算有續集除非佢完全架空歷史
否則一定係新主角,最多擺D仁既遺物俾你攞
天斬其實要點先用到佢個default係v加left click
但係我次次㩒佢都唔識出
戰鬼傳承
聽到都扯扯地
NPC D 樣個個大同少異 (連 D 配音都唔係好聽到分別...)
重有 D 字幕翻譯同日文對白都幾大出入, 字幕似係用英文本文翻中文.
係怪怪地, 有人話係 BUG. 佢係按住 V 先, 大約 16-80MS 以內再按 LMB.
所以佢唔係正式既 V + LMB , 係 modify key / shift mode.
哇 原來KMB咁麻煩
已經見過太多巴樣既村民 到底師父點認到
信我,好大分別
個結尾同音樂有啲感人,阿仁舅父教咗佢咁多嘢竟然要犧牲自己真係好唔捨得,PS4末期時代既眼淚

但赫通汗大戰有趕散收收就咁完
開二周目玩致命+真係痴撚線,唔用加血加防嘅甲基本上所有大佬都係一下秒,完全冇容錯空間
我係二周目致命+ DLC 猿神裝由頭打到尾
50個鐘終於爆機
唔明點解啲人吹到神作
根本就係ubisoft啲罐頭open world game
難得有隻game男女主角都唔靚
可能你打機純粹係為爆機 冇點代入個角色 背景 故仔

仁個心境變化正到
啲光影痴撚線,真係好似去咗古代日本咁
我之前玩嘅係最初版嘅對馬戰鬼,現在再用PC 4K玩番,真係巧似第二隻遊戲
玩玩吓突然間畫面窒一窒係cpu問題定display問題
有無人有玩奇譚模式?
玩奇譚模式,快速遊玩之前可以連到路人打
但呢排連唔到其他人打,大家有無類似問題?
有冇人試過打打吓突然得返背景音樂
我ps4時代白金ps5玩埋dlc
但到而家都仲記得知故輸大概講咩
同好記得支線角色故事
典雄同政子夫人最深刻
夫人個故事係封建社會悲劇
好難想像現代西方人會寫到呢D故事
佢寫箭術師父同巴都寫得好
巴做佢徒弟頂佢唔順到寧願幫對家
有一幕係佢地3個攻個敵陣夾好時間一人射一個,好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞