[PC/PS]對馬戰鬼討論區

287 回覆
11 Like 12 Dislike
終於打完正篇故事依家準備開始打壹岐島!
無玩到, 因為佢玩真實, 太真實怕悶左D, 鐘意加妖怪元素

最慘隻驚無靚仔靚女
可能frame gen先出事
其實係
戰鬥同美術 有GOTY水準
但地圖遊戲性 幾有Ubi 味
所以overall 絕對稱唔上GOTY
當然唔係想講 喬爾夫球well deserve
佢有個可以online合作既"奇譚模式"咪有鬼怪Feel囉

信我, 呢隻game點都要玩下, 打左咁多年機best game之一
上網睇過好多人開Frame Gen都出事
你哋係咪個個都鎖60玩
會Drop fps好似係話爆Ram Limit
像個盜賊一樣
毫無榮譽可言
建議你咪撚打機
其實唔介意ubi game底
反正都係戰鬼出2 整埋打裝 升LV 學唔同流派劍術咁就完美
浪人死係畫面差 打擊感0 故事前後矛盾好緊要 重用模組多
我3080冇frame gen, 32 gb ram
冇鎖fps
冇點見過frame drop
咁每個人喜好唔同嘅
點解攻番金田城道城門都唔開俾我
咁你更加要買pc版

有得裝mod, mod到政子阿姨變做Tifa都仲得, 包0岩你心水
但政子把聲真係搞唔掂啊 老牛聲
我3070 Ti + 32GB ram
唔開Frame Gen得60fps
想問有冇咩build 早期可以拎到打到爆機end game 又有冇乜build勁
冇開dlss?
我開quality 幾穩定100fps
DLC build 完全無換過
日本係咪有個terms 叫反差萌

Tifa既樣, 政子既聲
嚇親,相比起家機版本真係靚咗勁多
爆左本篇, 第時再玩 DLC 島. 成隻 GAME 最唔鐘意決鬥系統, 無咩意思唔 BALANCE. 話就決鬥, 難度 SET 因難或以上一兩刀就斬死你, 你斬佢就斬廿刀都未死. 對面有霸體攻, 變速攻, 破防攻(紅)全部有 LOCK ON , 部分有連追. 我用 K/M 無得用 LOCK ON 隨時斬空氣. 對面防有 PARRY, 閃, 防全套, 加上霸體攻姐係你無斬空氣的話都只有五分之一以下既機率傷到佢 DD. 賭唔中收唔到招佢一紅光你就無一半... 但如果你唔攻主 PARRY 的話就變到相反 變成你一反到就斬佢一波變 EASY MODE...

美國 STUDIO 整日本 GAME 整到咁算好好, 專重同高度重現當地文化. 你睇吓 UBI, 巨根黑人重要 GAY, 痴撚線 ... 雖然係四年前出既 GAME 但畫面正又 RUN 得順, 我懷疑之後出果隻黑悟空可能畫面都係好 E 隻少少但係會疾到媽媽聲.
有無人會打打下交突然無晒啲斬擊音效得番bgm?
我玩本篇無咁既情況 係玩到dlc先會經常咁
有開 我開FSR 3 Balance
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞