ios影響力係咪真係咁大?!ios有得玩模擬器就可以推成三個post,當年and玩到ps2模擬器就一個post都推唔爆

71 回覆
9 Like 50 Dislike
除左影響力,我覺得好大程度係同兩者嘅使用習慣有關
用Android 嘅人幾乎一定都會有PC或者notebook
性格又相對追求自由 ,唔會俾一個平台綁死
所以想玩ps2嘅好多都一早用左效能好D嘅PC去玩
相反,用ios 嘅人生活態度就係Apple餵乜佢地就食乜
Apple唔俾佢地食,佢地都唔會去第二度食
所以而家一有得用模擬器,佢地就好似放監緊衝晒出黎
好諗好多兒登仔唔個呢單野
真 就好似平時咩always on display 120hz mon 多鏡頭/ 遠攝 以至type c插頭之類 android 機好多年前已經出咗/用到唔用 以前啲idog就話呢啲function無用 宜加隔咗咁多年iphone15終於抄到擺落部機到 個個就發現新大陸咁 宜加出模擬器都係一樣道理啫

講到尾 idog根本就好似北韓啲韮菜咁 apple塞咩屎比佢食都係香嘅
佢地話呢D先係生活態度喎
用android嘅係追硬件嘅毒撚
其實我覺得用手提機玩比較好,始終可以隨時隨地玩感覺完全唔同,所以點解當年我覺得android版ps2模擬器推出係好震撼,以前只能夠乖乖地喺電腦面前玩
idog死毒撚玩手機game
追明星?幾多歲?仲細?
毒撚淨係識j掂唔到嘅女人
考古學家發現恐龍化石都好大件事架
追乜撚硬件
垃圾an硬件都輸撚埋

都係an機打機方便,ios正垃圾
尋日下載左ps模擬器入左隻biohazard3玩,幾正,但問題係手制個度唔方便,好似開槍射喪屍咁,要同時按住R1/R2+射擊制,係手機上根本好難同時按到,加上方向制又唔可以360轉,下下轉方向時有啲唔方便
點解唔手掣玩?
多鏡頭iphone 仲早過三叔喎
iphone 7 已經用雙鏡頭 note 7 同 s7係單鏡頭
always on iphone 同 an機都有大分別
an機嗰隻係全黑得返個時間,iphone 可以顯示埋wallpaper
總之AN撚打機就係柒 果粉打機就係潮
公字都係apple贏
and機玩到ps2有咩咁震撼

android open source 實大把人整模擬器
對an撚黎講呢啲模擬器已經玩到悶玩到唔想玩........
Idog 太多小朋友用
我哋android 用家玩機唔係話呢啲咁低層次嘅嘢
模擬到姐無話玩到喎
10年前已經玩到所有NDS+PSP啲game
ps2架構特殊,真係近幾年先有似樣少少嘅ps2模擬器,之前嗰啲疾到喊
因為好人好姐都唔會特登去用an機
呢個世界正常人一定多過唔正常
所以而家迴響大啲好正常
其實最終咪又係3分鐘熱度

發生新奇事物個頭幾日係激動啲嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞