原來福岡機場唔可以用BNO入境

326 回覆
26 Like 912 Dislike
咁睇嚟係當初開始齋報唔check
呢排開始先揸返正?
你個case,我上次去大阪都一樣冇事。

但今次福岡唔得,
因為check in 拎機票用咗特衰。

詳細見pin
香港機場用唔到自助咋嘛
轉行人手咪一樣過到關

對上十年去日本一直用bno旅行都冇事
我check in 拎機票都係用特衰wor
應該係,因為我上次去大阪係2023年,個陣我冇出事
樓主輕度 大家原諒佢啦
鳩吹啦你

我見呢度有啲巴打話今年4月開始唔得,

係咪得我一個中伏定

but 下次用BNO 拎機票好啲,冇謂拎自己黎架⋯⋯
我4月中去左東京得
係回程check in,日本果邊問我有冇身份證
俾佢睇左就ok
上次大阪同你完全一模一樣,日本冇問過特衰

唔通真係得福岡係咁
機票唔係一張紙 係一個電子記錄 係存在喺個server度

佢無show比你睇 唔代表佢系統無

機場地勤出比你果張叫boarding pass

又一個白痴仔
條友講嘢無主語佢應該係想講
佢香港出用香港護照,日本入用BNO
人哋入境睇無漏,係人哋有做嘢
樓主戇鳩仔
機票落特區,出入日本用bno100%冇問題
香港出境機票落BNO,入閘同E道要用人手e-道冇得e道嘅登機易
日本出境落bno,checkin要對身份證,日本出境用bno冇問題

上年福岡大阪成田羽田試過N次
一年前去完福岡用bno入境出境完全無問题
因為樓主check in果陣唔知做乜用左特衰
其實成件事唔關BNO事, 主要問題係樓主check in同入境用唔同護照
樓主就講到係BNO問題咁, 抵俾人屌啦
白癡仔

櫃檯/Online check in 時交咗咩護照,就要用咩護照。

至於你喺關口用咩離境係第二件事。
水落石出

不過都溫提各位巴絲,呢d野真係非同小可
唔理你係求私隱定求心安,用bno定sar 係你嘅自由但兩本護照嘅能力係各有不同,唔好覺得大撚晒實去到架啦又唔check

有d 地方思想係好落後唔承認雙重國籍,你試下喺佢面前拎兩本出黎,應該最後你都會入到境嘅,但咁搞盞自己一身蟻

利申當年咩奇難雜症都見過,畀人指住黎屌畀人打都試過晒

再利申;可唔可以分返清楚機票同登機證,咪撚學台灣乜撚都叫機票
睇怕樓豬係驚離境香港唔用得bno
所以訂機票用番sar

入境日本又屎忽痕用bno
一直都bno買機票 出boarding pass
bc填VisitJapanWeb 入境日本
相安無事
次次都得,
假膠有限...
唔同passport點得, 我都幾想知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞