Netflix 宣布《三體》會出完結篇!

132 回覆
65 Like 16 Dislike
‘3 Body Problem’ Picked Up for Additional Episodes as Show Prepares to End

https://variety.com/2024/tv/news/3-body-problem-renewed-season-2-netflix-1236004233/

Netflix announced on Wednesday that it had “renewed” “3 Body Problem,” but the streamer notably didn’t refer to the extension as a “Season 2.” Instead, it appears to be more of a case of Netflix ordering “additional episodes” instead of a new, full Season 2 order.

Per a press release, the exact number of seasons and episodes will be announced at a later date.
拍到好垃圾
即係無第二季?
得第一集岩feel
佢唔叫第二季

只係話會再出多幾集
等睇魚缸
求撚其飛走哂啲最貴嘅嘢
自己改個結局完撚咗佢
等啲人住得插佢地有頭無尾
第一季先叫做左個開頭咋喎
後面仲有水蛇春咁長既野要講,幾集邊搞得掂
得頭2集好睇, 之後完全唔撚點

多謝大家
又俾我地撚一獲
係咪Dumb & Dumber 兩條垃圾唔識寫呀
依家netflix第一季差唔多濃縮晒書第一同第二部
用多幾集講埋落去未必做唔出
集集都講個cancer 仔
爛尾王dd
有埋結局既故都爛尾
冇得瀨
仲有成一半以上嘅故未講喎
3季就差唔多
頭三集都幾好睇又夠哂懸疑
物理個part唔講得太深入都明
因為大部分人都唔會睇得明堆theory掠掠帶過好正常
但之後就變左幾個主角既感情戲又拖戲
吹大到仆街
睇咗幾集就冇睇
唔係個故仔唔吸引
係啲人同埋個拍攝手法好奇怪

我諗小說會好睇啲
用成季去到最尾果集先鋪好哂個背景,諗住用幾集Ko個結局,Netflix 到底諗乜
希望大陸哩版有第2/3季

其實大陸哩版第1季都勁好睇
睇到第七集訓著左 本身好耐無訓到晏覺
八集用左兩集時間去講佢應唔應該同條女表白
計劃最後重要失敗。。。。
第三部先係最天馬行空,唔係唔拍埋吓?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞