尋秦記電影版拍好咗咁耐都唔上,係咪個導演拍太多垃圾唔識點剪

159 回覆
80 Like 11 Dislike
都話咗一早禁咗雙結局
湯唯
趙薇
呢D一封殺都好難有機會重現
大陸最叻就係統一,,統一吹捧、統一封殺
2000年代 粵語仲係TVB天下 全世界粵語30歲以上 又有用netflix既應該都會睇一次以上
點解咁短
係咪掉撚左D片架啦
你覺得依個群好多,可以令Netflix 俾好多錢買你?
會唔會多過英文市場同宜家韓流fans ?
同埋粵語大部分喺大陸呀,大陸訂到Netflix?
無間道果個係新加坡定馬拉結局嚟
當年無間道1係冇上過大陸莊文強已經講過n次
你知道咩內幕
佢同政策唱反調 損失仲大
拍左 唔播又回到本?
所以咪等
其實係咪如果而家香港上影咗
就等於永遠唔可以喺中國上影 ?
中國一日唔畀上 ... 佢哋情願 Total lost ?
大陸唔俾雙版本,你剪唔到一個大陸批嘅版本喺香港上完點上大陸?如果剪到就一齊上啦,一日未批都仲有機會
喺香港上咗先就一定蝕到仆街
大陸都on99
其實點解要禁穿越
係咪驚啲傻西大陸仔自殺轉生
智叔仲有幾多套戲未上
有技術有藝術感嘅人仲會喺香港?
而家香港就係冇料賣努力賣熱血
可能要扭橋,出一個中國非穿越版本
如果有人拍穿越返去殺左毛澤東>共產黨就唔會成立>中國嘅民主發展比依家好幾倍>開始反思/醞釀情緒>又來多次8964
當你有層樓值1000萬 , 你諗住賣1500萬以上
但而家個個市你只係賣到500萬
你本身夠錢用 又唔想蝕
你係未會等佢至少升返去1000萬以上先賣呀?
除非你而家就快破產唔賣唔得
仲要你而家套戲唔同樓, 唔係你自己一個
仲有一大班人投資落去你要回報返俾佢地 你點同佢地交代呀?
今次你蝕到咁都格硬上 下次我仲投唔投資你公司d製作?
定係你以後都唔做生意?
點解咁簡單既野可以幾個人係咁覆d咁愚蠢既答案
嘩屌呢套真係
當年幾撚想睇子華 仲要拍鄭中基
點知到子華賣樓開戲再到子華唔自己開戲剩做演員再到套戲攞埋獎子華以演員身份出席金像獎
套戲都仲未出現過

但應該會成功連古天樂都有人屌
啲人會屌到古天樂真係想呢廿四年係發夢
因為佢地都唔係由老細嘅角度諗,只係搵藉口唔洗支那都可以上
隨時陳法拉個女小學畢業,套戲都仲未上
好想睇呀屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞