尋秦記電影版拍好咗咁耐都唔上,係咪個導演拍太多垃圾唔識點剪

159 回覆
79 Like 11 Dislike
回閪到,3.5億成本即要過10億先賺到
港澳台馬星加埋歐美啲華人加埋3億都無啦
全港戲院日都只係推到廿萬左右入場率
仲要唔知幾多係同一人重複
800萬人?會入場的80萬都未必有
毒舌都係D人瘋狂多刷咁入先推到咁高,有D十刷以上
擺係度唔上畫係0蚊
宜家唔上唔等於將來上唔到,宜家唔喺大陸上就一定蝕硬
你點同投資者交代?
唔上連8億都冇
一日未離場都未蝕
梗係要咁答啦,唔通佢會答:"俾秦始王禁撚左"
香港喎,唔怕?
你睇之前套愛国真飛機片...... 佢就算有哂宣傳都可以隨時抽起,到真正有人入戲院睇到先算係真。
黃子華套 神秘寶藏係穿越劇講張保仔,XXX有生之年都唔駛旨意有得睇。
戲院一定唔駛旨意上到,賣俾netflix執番幾多得幾多,可能真係唯一出路。
尋秦記電影版係就係拍好,不過部戲全長可能只有廿零分鐘,咁樣又點係戲院上畫呢?
除非你唔介意俾人封殺
戇鳩

笑左 係咪要落地獄
未上係另一回事,一日天下一未宣佈破產都只係未收錢

上左唔夠人睇回本,落左畫就無機會止蝕

即係如果你一拍大陸禁止既題材
就算只打算喺香港上映
都會令你被封殺,影響將來其他電影去大陸既機會?
咪玩,Netflix 咁多片,你覺得佢會俾好多你?收一個會員得最多百幾蚊一個月,佢點回本?同埋你覺得你憑咩賣到高價錢?

大陸朝令夕改,今日唔上得唔代表聽日上唔到,你覺得啲投資者會咁易放棄?大拿拿幾億喎,張保仔等咗十年咪一樣等緊
依家套慶餘年咪又係穿越都播得

片頭加少少嘢就得啦
你唔係合拍片咪得囉,但唔係合拍嘅會唔會有過億成本?
照你咁講,netflix自資拍果啲高budget電影同劇集都唔會存在啦。
我唔知netflix會俾幾多錢買真三國無雙或者呢套,不過netflix自資拍野係俾好多budget,呢個係事實。
算鳩數啦
以之前流出果堆劇情
又話咩特種兵穿越番去想做皇帝
估電影版8成都係爛尾爛劇情
與其係咁 我不如睇番電視版
留個美好回憶比自己
你都識講佢係自資自拍,宜家你係賣俾佢,兩回事黎,同埋香港電影宜家好興香?憑咩賣到高價錢?當你自己係荷里活定韓國先?
見到明白戰記導演,即刻唔想睇
古天樂可唔以唔好再圍威喂,搵埋d 得鋪熱血,無技術無藝術感嘅人拍野
呢d 人你比100 億佢都淨係諗到打到你無明天
補拍個中國版結局咪得
以前啲港產片全部咁樣喺中國上
無間道變咗偉仔冇死、劉華俾人拉
啲鬼片全部多個發夢結局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞