大學生畢業借爆100萬信用卡走佬

271 回覆
1925 Like 24 Dislike
好肉酸 但諗諗下 香港人咪又係咁
懶得屌
花棋都唔係美國公司
有幾on9
個個好撚想美國住?
咁係邊度公司?
人地寫M定W啊
100萬 幾年都賺到
為咗少少錢 咁就冇得移民歐美
真係幾愛國嘅
呢d傻仔返大陸幾年發現自己人工得個4千蚊,而個100萬又因為呢個po俾公安發現要“充公”,受完社會主義鐵拳,想潤又潤唔到,就會覺得自己on9嫁喇。
因為條友本身唔窮囉

美國留學4年至少洗2球
拎得出2球閒錢嘅大陸家庭本身都係top嗰0.幾%
仲未計拎到簽證出美國留學嘅人多數屋企有啲背景

似條友本身有資產喺美國啲銀行 先比到呢個信用額佢
至於係咪真係冇還得佢自己先知
我就覺得似富二代碌完卡上去鳩噏多囉
一早已經講左借錢移民走數係冇風險
只係好多銀行打手係斷不斷吹又話咩影響TU又咩話會比人拉
做左唔知姐冇理由咁大聲同人講自己借錢移民走數
都唔撚好話移民,大把人借錢唔還係香港一樣好地地
篇文係寫14萬美金,折合100萬人仔喎
作故仔引流題材

大陸妹講港女衣著
香港人缺點
第三世界娶老婆
借爆錢移民
90年代港產片預言
唔返香港無所謂啫
唔去美國。。。蝕到仆街
仲有好多嘢都係經美國
100萬冇左人生,你會唔會簡
用50萬買層樓
再用50萬過埋下半世
點樣死錯人?
牛逼‧死了
美國出名全世界最難移民
如果係非法居留 唔留好過啦.
中國唔知,係香港借錢唔還入到刑事得三個方式
1. 虛假文書,明明自己收入2萬話3萬
2. 有錢唔還犯詐騙
3. 借完立即唔還,容易入詐騙
第一就唔關走唔走數移唔移民事,正常人唔會咁傻仔作文件
第二就銀行好難知你係唔係有錢唔還,尤其D錢已經去哂外國
第三就係D人講點解還幾期之後唔還就算既理由

然後就算冇刑事後果,又總會有D人鳩up有咩後果
1. 影響TU
冇錯,香港TU會爛,但外國根本唔撚理你香港TU,除非你係第一次租樓、第一次搵敏感既工種
2. 入境比人拉
好似上面咁講,唔係刑事點解會比人拉?
3. 屋企人比人搞
你借銀行數,佢地搵既追數公司全部都斯文到仆街,兩老話你一早走左唔知去左邊,追數公司已經唔會再撚搞佢地

比較壞既後果只係諗到銀行會申請禁制令阻你出境
但其實唔會阻到幾耐你係外國有工返有收入,銀行會唔比你走咩?
又或者強制申請你破產,依D極極極少有既情況

講真百幾萬對銀行只係一粒沙,一間公司求奇都借億億聲
銀行都冇咁好閒情逸致搞鳩你
話咩冇左人生真係得啖笑
都仲未計借信用卡風險就再低D
去同美國有引渡條款既國家,有機會比被扣押引渡。
美國既信用資料會同大陸互通,信用卡公司會請專業追債公司去大陸追數。
金額大仲有機會被告詐騙,信用卡公司會向當地施法部門報備,欠款人會面臨刑事訴訟。
大把大陸人一世都未去過美國啦
香港都唔少
哦!咁就真係ON鳩
佢唔出番黎都好難食
不過多幾個佢呢D人以後其他中國人代佢食啫
唔批/批到個額勁細
Cctoy夠成日叫人借爆移民走佬啦,有咩資格話人
花旗國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞