【笑死】香港英國間諜案起訴書PDF(2)

544 回覆
165 Like 4 Dislike
唔意外吖,睇戲都大把係拉到啲嘍囉駁腳然後再放長線釣大魚。
item 2
用自己email sent 去home office (英國)
cc 俾自己?
唔係太明白 🙇🏼‍♂️🙇🏼‍♂️🙇🏼‍♂️
求請教
From: Trickett @Hotmail
To: Trickett @UKHomeOffice
Subject: HKETO 監控job內容
唔知post #1有冇講
唔知有冇理解錯,原來每次任務有錢賺

仲有無牙膏擠呀 我地外交部cpu 就黎燒到唔識反應喇
好渣
冇叫埋佢地拍片認罪
可能以為佢叫雞畀人捉行開兩三日
點知斷正一鑊咁應棍嘅
逐單收 佢最下線
你快過我
唔知會唔會燒到特區護照同大陸護照睇齊去邊度都要簽證
p
Peter Wai個年份有冇打錯
美帝當年強制關閉侯斯頓支那大使館,英國做唔做到
日落帝國閂左都無影響喇 快啲閂喇
痴撚線暗號都唔撚用
用返「」唔好用””

“”係歐化支那中文
J緊咩支那軍艦唔得閒應呢面,好似係。
其實牙彪俾人夾左果日佢老婆一定會打俾佢office 啦。所以話唔知佢俾人夾左應該無咩可能。
可能係匯報系統混亂掛。始終呢啲間諜友應該直接同handler接觸,其他濕鳩同事連佢正職係乜都可能唔知。

同field agent接洽嘅通常都係敵國政府情報機關,要行動都好快。丫但係你中香又奇撚怪怪有兩個政府,亂起上黎咪反應慢。
而家仲喺港共做嘅都直頭係中國人架啦。入歐美黑名單光宗耀祖啦。
以前冷戰時期要一個office 嘅人去解碼,仲要鬥快。
而家佢哋就咁寫出嚟貼喺度。 分分鐘人地都要懷疑係唔係山埃貼士
比晒籍口美國郁你個特殊地位,聯繫匯率可以講好快收皮
都唔駛冷戰咁遠啦

好多專業行業好似醫生工程師甚至IT狗之類本身溝通都用大量簡寫,外行人唔會睇得明

而呢幾個間諜嘅對話
近乎係 plain english
呢個19 office就算即刻趕哂佢地出境
都未到關大使館level
呢個特務行動都好撚流喎,銀行轉帳有哂record,仲要部有齊證據嘅電話俾人常場搜到出黎,乜鳩野笑話黎,MI班人應該都一路做一路陰住笑,釣魚釣左咁耐估唔到一拉人就直接搜到咁多證據
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞