劉兆佳:只是資料蒐集,沒有太大危害英國國家安全成分

256 回覆
16 Like 398 Dislike

全國港澳研究會顧問劉兆佳認為:「你指收集情報,可能對香港而言,觀點上只是正常資料蒐集,沒有太大危害英國國家安全成分。你證明一個國家或地區政府,在自己國家裡犯了所謂間諜罪,這是嚴重指控,很難令對方信服,無可避免會引發兩國中英間外交風波。」

Source: https://news.tvb.com/tc/greaterchina/66422ae027f15d1b8cc5ee6f/%E5%85%A9%E5%B2%B8-%E7%B6%93%E8%B2%BF%E8%BE%A6%E8%A1%8C%E6%94%BF%E7%B6%93%E7%90%86%E6%93%9A%E7%A8%B1%E8%A2%AB%E6%8E%A7%E9%81%95%E8%8B%B1%E5%9C%8B%E5%9C%8B%E5%AE%89%E6%B3%95-%E8%AD%B0%E5%93%A1%E6%8C%87%E6%B8%AF%E5%BA%9C%E6%87%89%E6%8F%90%E4%BE%9B%E6%94%AF%E6%8F%B4
黎智英都係資料蒐集

資料蒐集

劉兆佳直接飛英國. 指導英國法官判案.
粗暴干預別國內政.
你又知嘅?
爆入人間屋都只係拎資料?
9up 廢老
佢又知?
唔好干預人內政啦
首席共產黨香港區發言人幾時做埋英國大法官?
歪嘴佳真係忠誠廢物

咁都有得撐

危害緊英國市民安全已經係危害國家安全
同中國的危害國家安全是指動搖政權是兩回事

佳叔快啲去見老毛啦
你又會知得咁清楚嘅
真心佩服
佳伯都個頭近
仲要出嚟護航
龍門任你搬
搜集資料?中學生做project咩
你條友話冇危害就冇,人地條國安法就唔係國安法呀?
呢件當正自己係中共智囊既廢物, 幾時連英國內政都批評埋呀
一個當兵,一個入境處既幫人哋國家做野
矛盾大對決
普通市民點分邊d係國家機密?

連登都係資料蒐集討論區
佢可唔可以講下收集左咩資料?
豬隊友,咁快衝出來認頭
未審完,想唔認都唔得

黨媒唔係咁睇喎
沒有太大危害英國國家安全
姐係有危害英國國家安全?
劉兆佳咁都唔算泄露国家機密?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞