蔡若蓮:香港生活成本高,需為"海外"學生提供更多宿舍和支援

140 回覆
8 Like 223 Dislike
佢口中既海外即係大陸
以前啲 exchange係有人黎先有人去
以家都無乜歐美學生黎
少左幾多exchange位

monkey坡做左咁耐人材輸入國都知衰
要保護返本地人
做香港人賤過狗
二等賤民都唔止
要同化你地 點解要support你地?
佢地差在未叫你幫手比錢養班支那豬炸
睇到撚何太呢類咁既人都可以拿到公屋 我就知香港冇得救
仲有天堂
用香港人既錢派比支那狗
玩緊角色倒轉
窮西支那狗變有錢 港燦變番窮西
虐待港燦取悅支狗
支那狗起人地度就任佢偷搶送身份証做埋地主
香港人就崖規則先有2等PR
班奶鞋狗玩緊新香港秩序嘛,用警權社會角度分淡所謂香港人身份凝聚力民族自豪感,引入大量不同種族人士,所以你見呢家尼泊爾印度巴雞基旦菲律賓泰國等面孔越黎越多,當然引入大陸人基因做未來主要話事人嘅民族係首要。
再者正苦做咁多旅遊event,通關新聞,深紅政治報導都係俾上邊人睇,本地大陸人絕對聽得明,由其中聯辦呢個超級聯繫人,洗走陣真香港味,變相消滅地方優點,咁仲邊有價值,所以班膠官咪咁撚柒囉。
最不恥係睇著呢班支那狗係咁賺到笑
癩蛤蟆食天鵝肉 我地係咁蝕係咁受苦
報仇乜都做唔到 連我地去移民呢步都係蝕 唔似啲支那狗攤大手乜都有
lm
人地各個已發展國家大學都係收人錢黎讀書,
最多係比獎學金D勁叻嘅人黎讀。

香港就係人都黎讀有資助?
全部港豬找數
lm
港女要唔要做慰安伴讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞