[港獨]有冇啲app係專列出中資舖頭

197 回覆
189 Like 9 Dislike

樂富 有咸有甜
反佔中 政協老細 藍絲

其實個app好易整
但冇data就講乜都冇用 亦係當中最花時間既地方
現階段你整好個list先再搵人整app

都係順便~
巴打有冇興趣幫手
CX/UO/HX 一係中資一係中資股
樓主平時搭開咩航空公司?

peach同uo
平機票有時真係忍唔到,
尤其是啲零機票,
不過都係去日本
其實點先上到熱門

巴打有冇興趣幫手
有興趣嘅巴打可以入tg傾
我地好需要識寫程式嘅巴打!

建立港獨基礎,由生活開始啊!
https://t.me/joinchat/FhonGENmudgMRoKVgBu1Vg

入咗就爬下文或者睇總結~
唔一定要做野,入來比意見都得架
而家由於缺乏寫程式嘅巴打,
會主要做住資料蒐集先,
我會由屋企樓下商場開始
識IT嘅巴絲我好需要你地啊

巴打有冇興趣幫手

我都唔識it,資料收集就可以幫手

peach同uo
平機票有時真係忍唔到,
尤其是啲零機票,
不過都係去日本

而家知咗盡量唔搭uo啦
加上uo咁柒,不了
入咗tg

peach同uo
平機票有時真係忍唔到,
尤其是啲零機票,
不過都係去日本

而家知咗盡量唔搭uo啦
加上uo咁柒,不了

Ana JL we trust
平就Peach同香草

巴打有冇興趣幫手

我都唔識it,資料收集就可以幫手

可以入grp,我地業餘型來,唔chur的
慢慢做,由身邊商場開始
諗緊好唔好去啲港獨page求下賢才inbox下佢地咁

peach同uo
平機票有時真係忍唔到,
尤其是啲零機票,
不過都係去日本

而家知咗盡量唔搭uo啦
加上uo咁柒,不了

Ana JL we trust
平就Peach同香草

窮撚表示只可買零機票
其實都可以有級別之分,例如國泰同港航,好明顯港航比國泰更加中國。

有得揀就純港資,無就要按級別分,例如李嘉誠系列點都好過華潤系列

有d 港資又會親共,例如我之前去買野特登揀間舊非連鎖超市,點知後來發現親共人士(李廣林,兩公婆都曾經係委任議員,仲有一堆親共團體職位)開既,勁後悔。間野叫通泰超級市場。呢個情況我寧願幫親惠康好過
識it
反正整緊個地圖相關app, 基本上d 組件我都有

可以整個有以下feature 既android+ iOS app & web app
1.自動列晒附近x 間中資鋪
2.可以開放俾已登記user 增加資料(只能修改自己所加既資料)
3.可以搜尋附近非中資鋪頭(鋪頭種類只限根據google place 所定義既)

不過由於以上feature 要用到google map&place, 所以不能offline 使用,而且流量過大會自動停止服務/有人要俾錢

其實都可以有級別之分,例如國泰同港航,好明顯港航比國泰更加中國。

有得揀就純港資,無就要按級別分,例如李嘉誠系列點都好過華潤系列

有d 港資又會親共,例如我之前去買野特登揀間舊非連鎖超市,點知後來發現親共人士(李廣林,兩公婆都曾經係委任議員,仲有一堆親共團體職位)開既,勁後悔。間野叫通泰超級市場。呢個情況我寧願幫親惠康好過

我地都有討論過點樣分級,
呢個真係要認真諗諗,
暫時係分港中外三資:
中來講三色,紅橙黃,表示中資比例。
港資分紅藍,紅就係紅底,藍就非親中。
外資就綠色。
點解中港都有紅呢?因為我當初想以價值分不以地域分,不過我都覺得係唔完善,可能個圓形顏色標記入面會有字寫明中或者港,呢個就係分地域咁,顏色就係親中與否。

但就解決唔到巴打提出嘅相對程度問題
有可能會整個提示響隔籬,或者剔號咁
代表同類商店來講呢間相對好啲咁
巴打點睇?不如加入傾
十卜! 連m記都無食好耐喇!

識it
反正整緊個地圖相關app, 基本上d 組件我都有

可以整個有以下feature 既android+ iOS app & web app
1.自動列晒附近x 間中資鋪
2.可以開放俾已登記user 增加資料(只能修改自己所加既資料)
3.可以搜尋附近非中資鋪頭(鋪頭種類只限根據google place 所定義既)

不過由於以上feature 要用到google map&place, 所以不能offline 使用,而且流量過大會自動停止服務/有人要俾錢

巴打!!!係你啦!!!!

入組傾傾
我而家搬啲我想要嘅效果出來
順便同其他巴絲傾下比下意見
等等我!!!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞