猿人爭霸戰:猩凶帝國 劇透 討論區

55 回覆
5 Like 1 Dislike
而且成套嘢都冇理念衝突,預告睇到會以為有關於

人類應唔應該被狩獵

帝國主義征服vs部落自由發展

猿人長老隱瞞人類事跡

凱撒信條嘅解釋

之如此類嘅嘢,結果除咗人類係仆街之外就乜都冇,就真係只係佢殺咗我老豆搶走我族人,我要報仇同帶佢哋返去

連凱撒騎士團搞咩都未講清楚就直接沖走咗
睇完, 麻麻
又撞正兩邊都係冚家鏟, 又講野又玩電話, 都唔知有冇一分鐘就覆一次message
睇戲玩電話同不停講野既要死絕全家
仲同條女講野既麻甩佬就祝你戴綠帽
下次帶枝強力LED電筒, 一見覆message 就照佢老母閪
明明老豆叫打手去解決回聲族
但係唔知jm9又殺咗人地個面具黨偵察兵
連一言不合就動手既時間都無
然後面具黨無啦啦話跟隻馬去個巢度捉女主
去到問都無問話交涉就滅族,話for Caesar

撚雀大師,成個部落真係純撚雀無戰力
又話搞Bonding儀式,但係同隻蛋點bond?
有咩神力加持唔講,仲差過阿凡達捉飛龍

人類無啦啦又有兩類人
一類正常人,另一類退化到原始人時期

BOSS fight 直頭搞笑,可以話係無
面具黨隻打手猩猩應該要好似王九咁篡位啦
Proximus Caesar 睇佢hold拉基地閘就覺得智力應該低低地
做d祭司角色盲目信Caesar 神算,唔係Leader材料
仲要隨時又死唔去,下集又出嚟扮單眼佬復仇
呢套都有野嗌
係唔係佢條摷到佢嗌咋
我嗰場仲有條友瞓到扯鼻鼾成班都CLS
最後打大佬個方法又係CLS
咁容易call 班友黎幫手點解唔一開始就做
唔知我有冇miss到點解唔一早call, 成場都俾班仆街搞到miss 咗好多, 集中唔到精神睇
主角去拎蛋蛋個地方, 係唔係禁地?
真心好悶
上一集有講有人對猴流感免疫
我頭先果場隔離條仆街係咁放屁
屌佢老母
拎蛋蛋其實又係on9
應該唔係禁地
純粹係爬得愈高,代表能力愈勁
所以佢老豆先問佢係咪3個都爬到咁高
但係佢地部落綁住圈養一堆鷹,要蛋有蛋
根本可以唔洗偷蛋,純爬做搶旗仔任務都得
仲要講到尊重大自然,永遠留一蛋

到最後都唔知點解佢地要做撚雀部落
認真講,呢啲就聽故唔好駁故嘅劇情細節,我就覺得都somehow make sense 講得過去就算,乜都講晒就除隨時四五個鐘

套戲最大問題都係冇咁大個頭但係戴好大頂帽,個標題又吹得大個預告又剪得誇張,但係入到去又完全睇唔到預期嘅嘢,劇情簡單又規模細,而且又冇思想傳達,Hollywood 爆谷片半套(連刺激都唔係好夠),結果唔上唔落得鋪個第二部出嚟,而且可能又係人vs猿人
開頭唔知係佢,淨係聞到好臭
跟住發現佢成日坐高半邊屎忽,放毒氣
女主又係癲癲地,差D想殺埋NOA
唔係,係突顯人類仆街,「人類本質就係由自相殘殺、彼此欺騙」

佢之前乜都冇就扮白痴,而家有支槍而且noa又知佢有智力而且想「令全人類恢復智力」,仲要之前喺帝國炸水壩差啲害死全部人(我懷疑其實佢真係想或者唔介意),點知noa 會唔會發嬲打或者殺咗佢,所以背後抆定槍佢一撲過嚟就一槍送走佢

但係noa 去只係同朋友告別同送上祝福
如果我尋日有咁多屁就好, 可以反撃班開mon L
垃圾戲猩猩識講野
ciri
唔on9不過勁平淡
奇怪點解男主畀人捉之後,佢啲屋企人可以一眼認到佢
明明隻隻馬騮都一樣樣

最尾佢喺望遠鏡見到啲乜??人造衛星??
睇黎唔洗睇
異形每集都好睇
3,4水準低d
套野都叫kingdom of the ape
仲講人類?頭幾集咪有囉,不過隨時間經過人類已經死得7788
屌,睇錯咗kingkong
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞