想自殺 有冇咩好方法

67 回覆
4 Like 13 Dislike
樓主安好?
視乎嗰條係咩人命
如果個人係好痛苦
死後係另一個世界
而你出於你嘅意願刻意去延長他人嘅痛苦,你,要負責
應該駛曬啲錢先再諗
神好愛你 佢係你生命有面有美好嘅工作同旨意

試吓咁樣祈禱:
天父上帝阿:我相信你係神 你知道我所有嘅難處

神阿 祢都知我好難辛苦。求祢體諒我 拯救我。

求令我明白一切嘅困難當中有祢的平安同左 旨引我行係祢嘅道上面

奉主耶穌名求阿門

真係唔掂就打

2389 2222

撤馬利亞防止自殺會熱線
如果樓主真係因為咁樣你呢一句睇唔開 咁點

做人可唔可以有啲愛心!
意義在於哪怕你知道你嘅人生只有不斷嘅痛苦
但你都勇於面對並且接受
咁樣你嘅人生就係好了不起
點解一定要話人on9 毒撚?

講句加油 比啲正能量唔得嘅?

你覺得佢自我中心嘅你咪唔好理lo

點解要加一踢去傷害人
又重覆返個問題

你係假設樓主係弱智?
會因為討論區一句說話而自殺?
我引用學者對自殺既睇法,我又無鼓吹佢自殺

如果你假設樓主係弱智,佢先會因為你而自殺
你比少少愛心好唔好,唔好害死樓主
了不起...咁會點...?
就係為咗呢3個字 每日忍受不斷嘅痛苦?
咁我寧願唔要
巴打求報平安
老死
成功率100%
希望唔係你
又多個弱智 我又再理佢咩 不過解釋都費事 而家我都學條戇鳩講 覺你鼓勵緊人自殺 自己單機收皮啦
反正都豁出去,不如做埋d一直都想做嘅野先,例如 旅行、睇下書
睇到你都有諗到自殺既諗頭,仲想到方法,
不如我地同你一齊傾下相關既野?

邀請你進入我們的『Chat窿』www.chatpoint.org.hk
(星期一至五:下午4時至凌晨1時;星期六、日及公眾假期:晚上8時至凌晨1時)同你傾下計。
暫時冇事,就算會都唔會咁快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞