想自殺 有冇咩好方法

67 回覆
4 Like 13 Dislike
社工出動啦
搵唔到屋企以外嘅密閉空間燒炭
而家諗住用氦氣加膠袋
https://www.swd.gov.hk/tc/pubsvc/rehab/cat_supportcom/centrebase/iccmw/

如果你想揾人傾下,可以試下, 你住邊區,再揾嗰度是但一間中心,打個電話去,佢覺得你有需要,就可以面見 ga la。
或者你可以試下 18111 ge~
咩都試下先,希望幫到你
有冇留意你既言論一直都侮辱緊樓主
比人咁侮辱,走去自殺真係唔出奇

只係引用哲學系講師既意見,你要小學雞撩交嗌,可以搵哲學系講師問下點解咁講
有咩好屌 問埋咁既問題唔安慰佢就有道德問題咩 係果條傻佬九唔答八想自己講自己爽 開post又無人理
侮辱完樓主都唔知,你都幾on9
每個人係為自己既生命負責,我無鼓勵佢,亦無反對佢,點解我要負責

你就不斷侮辱佢你似想佢死多d
唔好同條傻仔認真啦 睇佢講野都弱弱智智 仲問緊讀ive IT 都係d自我中心戇鳩仔黎
我只係話明知故問都老屈我鼓勵人自殺啦 傻西黎 唔好理佢 現實應該都無朋友
連自殺都要問人,無解難能力,膽小自大,含撚精盡人亡啦。
老死
無啦啦叫我為佢條命負責,佢係咪傻撚咗
咁點解明知冇意義嘅人生仲要活
你可能會反問 點解有意義先可以活

但 冇意義\行屍走肉\日日都唔開心嘅 人生 點解仲要活
因為條傻仔開post無人理 咪要求其搵人9up下自己偉論
試下諗 點解要有答案?
答案只係頭腦ge糧食
而你ge頭腦 只係你ge 一部份
生命本來就係一個奧秘
永遠唔會有可以滿足到頭腦ge"答案"
我都想知人生意義係咩
咁你同佢交換人生囉,講咁多野又冇實際行動幫人,單叫人堅強啲加油冇事既你就收皮啦
答案/頭腦 唔只係一部份
係連埋我一生/大部份嘅方向
如果冇答案 我會好易迷失

迷失咪迷失, 有咩所謂?
當你迷失到生不如死 真係冇所謂?
試過雙飛未先?
無,人要自殺其實好難。唔會即時死,死唔去變植物人仲慘。

不如諗下你明天會有咩發生,人生咁多驚喜
唔好輕易放棄生命,呢個世上無咩解決唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞