娶到個鐘意做家務嘅老婆真係三生有幸

284 回覆
2736 Like 168 Dislike
睇你用咩形式講
如果係要成個怨婦咁日日呻住嚟講自己做咗幾多咪出事
好似錯重點
雖然做下家務好似無乜特別,但係你見識過污糟嘅女人就知有幾恐怖

識家務又識煮野食+100
識家務又識煮野食仲要識搵錢+200
我而家就係,喺外國同一個國內人一齊,我一開始都唔鐘意大陸人,但去到國外就知港女真係不知所謂,我而家條女打份輕鬆工,屋企野全包,我淨係專心返工,返屋企就有飯食又乜都唔洗煩。佢管屋內我管屋外,返唔到轉頭同港女拍拖。
日本啲老婆日日做家務
做到悶就去勾佬

我就係負責做家務嗰個
而家仲有街市熱架咩
啲冷氣有時吹到正仲覺得凍添呀
隔離東張件廢老用咗幾十萬先有
慢慢傾吓傾吓,就會發現好多男同事都係
你都幾廢話
我老婆慘關我撚事
我梳乎就得啦
唔抵得呀
我要返工同煮飯洗碗,老婆就負責洗衫同小朋友讀書功課

佢成日羨慕啲全職媽媽仲有姐姐幫手果啲,得閒就facial high tea, 又做yoga
我老婆係相反,懶到西,乜7都我做
你都ON9
我老婆寧願做2個鐘家務去HIGH TEA 都唔想返成日工啦傻鳩
我養得起佢係我本事
唔係講笑好多港女唔識
Housework Officer (HWO)
Moneyearning Officer (MEO)
Sexservice Officer (SSO)
自己做老闆歎世界,一皇三后
得香港先咁自豪用低價請外傭…
不過又有人黎做個下吹佢唔脹
你老婆有個咁好嘅老公,佢都應該同啲fd講三生有幸
要幾有責任心先做到叫老婆唔洗返工
諗起家有囍事
港女女權太多
條撚樣karen 絕對係表表者
冇辦法 有啲港豬淨係追求吃喝玩樂
我就係老公養做家庭主婦
打理一頭家裡裡外外都係一份工,出面都有管家啦
老公日日返屋企話有得食煮家飯好幸福
佢啲同事又成日讚佢個lunch睇落好食
我令佢開心,佢又令我開心唔駛出面返工咁辛苦,互惠互利㗎啫
我都會同佢講下瑣碎事,佢返工唔通日日又好刺激咩?老夫老妻係咁平淡㗎啦

家庭主婦都有好多種,都可以好competent,要睇住屋企條數、打理家頭細務、好講organisation同time management,唔係你想像中嗰種無所事事,同社會脫哂節嘅女人。做家務煮飯都係adulting skills嘅一種,我好surprised好多人其實都冇
咁掉返轉呢?
如果個女人嫁正個鍾意做家務,執到屋企整整齊齊既男人係咪三生有幸
記住番屋企之前通知老婆一聲

你明架啦
生活無唔無聊睇人

番份閪工唔無聊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞