娶到個鐘意做家務嘅老婆真係三生有幸

284 回覆
2736 Like 168 Dislike
如果全職都hea做真係唔要都罷
已經唔洗你出去返工
你可以唔供架 俾錢就係大曬?
咁女人全職返工又點計呀
咁你不如請菲雞包做包屌嘛
咁又唔見你俾?女人大哂
咁男人全職返工又點計呀
覺得俾人屌辛苦一定要人補貼點解唔直接做雞
有啱同唔啱 睇得出呢個諗法嘅人未係好大個
家庭主婦/夫個大問題係你出街都冇得賣甩細路
有好多topic細路係度係唔方便講 出街多咗都冇用

細路仔冇咁上下年紀 你放低會疏忽照顧兒童
揾人湊住都唔係時時有 除非有工人 多咗細路又會唔親
到個細路仔大 你啲朋友已經冇乜 有都得返仔女topic
返工你同同事吹水起碼冇細路聽住
樓主幾時話有細路?
傾緊叫得家庭主婦就expect有細路仔啦 同樓主無關
唔通冇仔女係屋企單機咩 咁仲叫家庭主婦?
樓主就咁叫老婆鍾意做家務 當然係冇仔女啦
其實一直講緊樓主個情況
你無啦啦話有細路仔
你講晒啦
點解叫家庭主婦係因為一開始條友就係用呢個term嚟話樓主老婆

做家庭主婦好撚易同社會脫節
轉個頭過多幾年,個老公就厭個老婆又蠢又唔識野, 咁岩出面識到個女人又傾到計又識d野成個靈魂伴侶咁,下一幕就係嘈到要離婚。 到時個老婆幾年無做野, 要出黎搵返份工唔容易

你覺得個term用得唔好就屌佢9唔撚搭8啦
同埋邊個話家庭主婦一定要有細路仔
依家咩年代 大把家庭都冇生仔女啦
老婆唔出街全職照顧屋企家頭細務咁算唔算家庭主婦?一定要有仔女先可以叫自己家庭主婦?
梗係啦 如果唔係叫乜家庭主婦 求其google都有啦
家庭主婦一定包咗照顧家庭 冇細佬都起碼有奶奶啦
淨係執屋唔算師奶架 你執自己房會唔會叫師奶?

不過本身層主都覆得唔好 同埋就算冇細佬都好困身
會多咗好多親戚之間做大戲 冇想像咁free
係依家我哋啲後生仔女開始唔理先好啲
慘?已經唔洗佢返工 慘既位?

家務都唔做就躝啦 臭雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞