iPhone連接唔到iTunes

37 回覆
1 Like 5 Dislike
情況如下
1)駁電腦叉到電,但iTunes detect唔到
2)同一條線另一部電話detect到iTunes
有咩解決方法?唔該晒
咩係itunes 😅
幾多年無聽過iTunes
因為我係會買碟入歌嗰啲人🥹
有dap但iPhone都會照入
你兩部iphone 咩型號?
條線係邊度買?
11Pro/ 12Pro
Detect唔到係12 Pro
原廠線
上網search過會唔會係信任電腦嗰度撳錯咗不信任?
有咩方法可以選擇多次?
我見有話reset location & privacy再插線
但之後都係冇彈信不信任嗰個介面出嚟
兩部都係IOS17.4.1
屌頭先買完成個專輯 宜家係咁話我冇授權有啲買唔到要自己download嘅歌都比個app del撚曬
想幫你
但最少你都講下你部野係咩電腦?
Windows / Mac / Linux?
懷疑係iTunes壞鳩咗
喺iTunes買?正常係電腦File搵得返
windows
另外部MacBook detect到
Update macos
宜家重新down緊琴晚都聽緊 今日就冇曬但點解會無啦啦冇曬
Windows都有好多版本呀師兄
如果用Windows 10/11,用Apple Music, Apple Devices代替吧
自己上Store搜
唔可以裝store入面個itunes
佢冇iphone既驅動
要上itunes官網down
用得iPhone就可能有呢啲風險
用copytrans 算喇

想入ringtone, itunes 搞半個鐘都連唔到
係windows, copytrans 1分鐘搞掂

apple 嘢自成一家,唔好強求
我之後先醒起有mac mini, 一樣線同電話連mac 就得
apple music 啫
當初一買買成年焗用,成日有問題
搭飛機果陣夠膽死話download 咗都要連internet 先聽得,等架飛機飛到上去夠高先有wifi

之後每個月續spotify , 未出過問題
其實而家 windows 11 已經唔用 iTunes。 你仲可以下載 iTunes 不過已經係好舊版本,係連唔到嘅。

應該去 Windows Market 下載 Apple Device, Apple Music,用呢兩何個 App 同步同入歌。
休狗又話just works?
而家just worse 幫人解決未?
休狗又話just works?
而家just worse 幫人解決未?
iTunes 係呢個台禁忌嚟
之前試過無端端插線冇反應但又差到電,我都係買碟入歌聽無損嘅人,所以都係要用itunes
結果係將買iphone 送嘅apple music 兌換咗佢先搞掂
不過另一個仲嚴重問題就發生喇,就係apple music 會將你音樂資料庫搞到亂晒,例如將你改過啲歌手、歌名、歌詞、cover 等資料重置番去你喺itunes 買時初始狀態,我自己咁多年買咁多歌費咁多心機改過咁多嘢一下子冇晒,嗰下心情即刻跌落谷底,即刻拿拿聲cut 咗佢屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞