(突發,正視聽)見到有班打手開始人格謀殺鄧同學

56 回覆
173 Like 21 Dislike
打得甩但好多人依然覺得佢有做法庭唔係完全還佢清白
佢扮慘引起社會關注,製造輿論翻盤,其實又有咩問題?
始終俾人屈完,屋企燒身家,書都冇得讀,唔係咁多人可以當冇事發生
到件事發生喺你身上,你都唔會咁輕描淡寫
問題係佢戇鳩囉,本來靜靜地過一排就無事,而家搞大件事全世界都知佢俾人告非禮,好撚馨香咩
移民啦
錢係可以要求對方賠, 心理創傷條數有排玩
書一定可以讀得返, 時間嘅問題

明明法庭判咗無罪, 正常人點會challenge法庭判決, 至少佢身邊親朋戚友會深信佢原來係清白
而家咁樣係玩爛咗鋪牌, 分分中輸突

當然你可以話我唔係當事人先可以咁理性
但好抱歉, 申冤有好多方法, 你揀得喺連登出post就要接受呢度嘅生態, 錯判咗形勢就係咁

水能載舟, 亦能覆舟。
要索償更加要搞大件事扮慘啦好地地有depression仲講回復生活,唔自殺都算好
依家同情佢嘅人50-50,又唔好講到佢錯判形勢,原本佢唔扮慘直程冇人會理
法庭判決只係話冇確實證據證明係佢,但啲朋友或上司知冇確實證據證明佢清白,咪同好多人一樣覺得佢未必清白

你有申冤好路數寫出嚟睇下俾各位男性傍下身
班智者唔明香港社會對風化案的睇法唔公道
就算法院判無罪都照樣屈
而有左google後好難潛水重新做人

唯一的出路真係攪大搏一鋪,反正無得再輸
無可能法律層面追究到
因為香港慣例係縱容老屈,刑事要政府告
民事追究就更無可能,苦主腳傷都無錢睇病

攪大左起碼幾肯定有善心人比藥費先
或者做察佬
啲人search完個名見到非禮已經黑名單啦咪覺得咁多人點會屈你一個,就算你冇非禮都係黑人憎㗎喇
係咁簡單嘅話,之前VTC個呀sir唔駛搵東張西望澄清啦反正告唔入佢
絕對支持事主眾籌,拎筆錢醫病同減輕屋企負擔
vtc嗰單算係好結果
雙方都處於對等立場
可以互相攻擊對方的人格
最終誰對誰錯各自會判斷

呢單case到而家都冇人知A同X係乜水
只有AX單方面攻擊被告
被告只可以捱打
條女真係搞笑,個個講性話題,佢唔離場。
第一個主動伸手出黎做撩西示範

依個世界上第一個透過法庭證實自己伸手示範撩西第一人
當年地鐵車廂屈人非禮果單
表證不成立,全數訟費,證明屈人,判決證明虛構事件
一樣告唔入警務處,自殺死埋
佢依單法庭講明非禮有發生,有問過咸濕問題,示範過意淫動作,好難告
通常唱聖詩
星島都加入戰團就知發生緊咩事

btw鄧同學加油
呢個要推
呢個世道無清者自清,濁者自濁
男苦主未上討論區控訴前,香港記者故意唔寫對男方有利的部分
因為咩都用好人-壞人去吹口就最易寫

現在就開始明朗
即日認唔到人, 第二日就成堆言之鑿鑿指認, 誠信已經有問題
最重要係事發前似乎男苦主講淫野得罪部分人, 會否有人私怨

又或者因為覺得呢個人下流,所以有風流案時就因偏見誣告
乜撚野都話打手5毛反駁隊
唔同意見唔撚得?
咁撚一言堂
鄧皓然問人想唔想3p咁小事,其實都人格謀殺唔到佢啦
其實無得真正申冤,佢啲fd一早知佢為人係點最多買多幾個account幫手扮同情自己
明報出樣出埋全家
應該要公開X 既身份
關你撚事咩你靚仔既問佢有無做過奴都得啦
香港記者係仆街,未判先爆男方個名、但一直保護女方用X。件事搞到咁,記者一定有問,應該首先追問呢個仆街記者!已經唔係第一次,但永遠都無人道歉,亦都無解釋咁不平等的地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞