寧願返保險定冇工返?

69 回覆
0 Like 24 Dislike
ipp都算大架喇,本身又唔係齋做啲濕鳩單
As a broker 咁去睇,又可以賣埋其他公司嘅products

入去試下適唔適當自己囉,後生大把本錢
sales 唔係個個都適合做,但如果你做得掂,搵到個好既mentor, 係可以搵琴好多嘅
代你老母,你咩級數阿
代表客, 你地睇數做人咋, 邊間多數咪賣邊間
當阿叔傻架?
BROKER 西撚過保險公司
良乜心,唔quit繼續做咪又係要水親友買儲蓄保
咁都可以講老母

你咩級數呀可以講broker係保險公司一種?你法官玩埋立法呀?

Broker有份appointment letter簽左後,佢地就係代表緊個客

正一On9仔
真心讀書少又唔識, 就唔好出黎柒
仲要代人老母
thanks師兄 講得好仔細🙏🏻
我話佢同保險公司無分別,都係保險公司一種
佢地專賣某幾間保險公司, 邊間佣金高賣邊間,
唔理個客需要, 咁唔係一間代理既保險公司係乜
你咪係到同我抓字

依家樓主問佢要做保險去唔去BROKER 好,
我話俾佢知 唔好去BROKER, 係去就去保險公司

你唔好係到彈D 名詞出黎, 改變唔到D咩

同埋BROKER 出晒名垃圾 通行都知,
樓主依D跟撚左你地D BROKER 做, 咪變左保險狗囉
你去到我個位先去再出黎7啦
岩, 唔識做QUIT左佢囉
你閱讀理解能力同表達能力係咪出左問題?

我就係講緊比佢聽佢講兩間都唔係保險公司

你點會理解倒我叫佢去做broker?

另外有d broker公司都好值得做

好似Mercer Marsh, Aon, Willis等等,商業世界上都好多大公司係經佢地整個risk solution比客

呢d 都係外國好多讀倒書既人都會想入既公司黎
你講下你邊個位先講喇

定你係外行人講內行人?

內行人又點會唔識分呢d野

如果內行人我又唔怕識多個朋友,睇下大家係邊個位度
你唔洗講咁多廢話, 我唔係話你資料錯,
我係話做BROKER 不如做保險公司,
樓主係新人,做BEOKER, 跳樓都唔掂
你如果係做BROKER, 一係你PM樓主, 叫佢跟你, 佢條數你付責
如果你唔係BROKER 就唔好係到串77
唔好同我講邊間BROKER會點會點,
SAD 你返去問你老細
串77又要一黎講人老母果個係你

我唔係做broker, 而做(re)insurer 係咪都唔可以講insurer同broker 既分別?
佢話唔識你同呢行冇人識你條on9
你唔洗下下抓字眼咁抓, 係行業入面BROKER 就係垃圾,
我唔理你再保險係點都好, BROKER 就係垃圾, 唔岩介紹俾樓主
SAD 係個位, 咁AOH 識唔識阿 唔識你地轉公司啦, 邊間再保險, 要唔要我打過去同你們 CAO CEO 傾下計
你打比美國總統傾心事都得
PM 個名黎丫, 咪咁小氣
係我冇更新,定係你玩連登玩到超級vip 有pm功能
Ching你係咪醉左?唔想再同你撚落去
咁樣搞到我都on9仔咁
你是但留D野, 公司名又係, TG 又好. 你俾到D野我揾到你公司, 或者你老細, 咪打去傾下計 ,

我講到咁撚串, 你唔係覺得我做唔出阿話?
不如你留個tg,我轉頭就text你
你留啦, 廢時俾人話扯貓尾係到請人, 又盛
你要搵人老闆,又唔留contact
呢個咩玩法
真心想幫你line up
你話問左你老細唔知咩係SAD 唔知咩係AOH丫MA
你咁低級我都同你傾計, 咁你想幫我LINE UP 你俾D誠意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞