所以點解原告可以用「X」自稱,但係被告未判就開名

126 回覆
731 Like 13 Dislike
睇男人定女人啦
事實上兩個都身家清白而且依單野過幾個月就無人記得喇
請左返黎 一個同事認到都夠揚
我可以話俾你知,請人淨係睇談吐、能力同夾唔夾
而且你哋HR係冇say,不嬲都係要人嘅team manager拍板,未見過你哋班廢柴夠膽同lime manager say no
我做緊太監,我可以話俾你知,以後皇上唔會俾個男仔做官。
人地 nursing fg 35k已經高人工過你個hr仔 洗鬼你請
講真話都要咁多負皮
sad but ture
做樣一樣會俾佢in, 私底下一定會枱底同hiring manager 講, 請佢就自己take risk 喎.
哈, 仲要做護士, 拍板請佢都係一班女人護士長
真係咁天真話判左無罪就無事?
哈哈哈哈
有無女權肯出黎解釋下
我公司hr不嬲都自己西走
就算係in都有remark總有原因
你咪就係成間公司最低層負責計糧個個傻鳩
係 做樣一樣會比in
但一定會講返
所以個男仔好慘
x, formerly known as twitter
香港的記者係咁架啦,第一日知?
真, 你做護士長, 手下一大班女
佢地會話只係告唔入, 唔代表佢無做.
寧願part 隻熊, 都唔part 依個人
將心比已, 你做leader , 會唔會咁公正請佢, 但為自己增加依d 煩惱?
聲明淨係寫有無性犯罪嘅定罪﹐只會係有/無﹐之後佢check翻乎合聲明就得﹐撚會理你單case咩
做HR 但有discrimination

屌你老母喇垃圾
理論上係咁 但你要知d人做起上黎好容易戴有色眼鏡
好多老細都係只要你involve過 唔想麻煩既情況下都唔想請
有白卡唔請唔知有無觸犯殘疾歧視條例呢?
老實講﹐如果唔係認得佢﹐單純跟程序check﹐只會check到無定罪同唔知佢曾經有過單case﹐所以影響根本唔大

另外﹐社會嘅人無論有無參與呢件事都好﹐只要有思考﹐大家就不斷咁進步﹐嗰啲膚淺嘅人好快就會被淘汰
點解? 明明無罪
咁不如以後風化案轉陪審制算
反正判咗無罪 都變有罪
社會性死亡
的確 過幾年淡忘左就無野
但呢一兩年真係受盡白眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞