我喺歐洲或者加拿大見到咁多呢啲無家者,其實我構思咗一件訓街神器

70 回覆
2 Like 15 Dislike
床同傢俬一定係用舊式監獄果啲掛牆或新款呢啲,但呢啲密室唔係比人長期居住只係頂住,所以唔會係好舒適嘅設備。
你要訓街?
電費唔洗錢?你on9?
應該頂唔到我地抄狗既電波場
樓主又製造垃圾
你d水邊到黎?你d尿?
膠片組合屋輕?郁啲都幾百公斤㗎喎,暖氣冷氣淨係個compressor 都最少十幾公斤

樓主啲病情越來越嚴重
你講嘅係你知識水平嘅代表唔係我
你要做一樣嘢首先要有突破其他人嘅可能先能夠做
如果好似你咁講個市面上有啲咩你做嘅嘢又同市面上嘅嘢一樣使撚你去做咩,由美國排撚到俄羅斯條隊
抄狗點解係我附近搞三搞四其中一樣嘢就係佢地嘅智力同突破能力都係0
你不如試下枱一塊膠片先啦

樓主加油,準時食藥
講咁耐都係想知我打算用咩材料啫
唔想知我當你枱一塊2mm厚,1*2m嘅碳纖維板,淨重2.5公斤,造價$4000一塊,起碼都要五塊先有一個立方體,一起步用最輕嘅材料,唔加設備已經12.5公斤同兩萬造價

係我認真咗,你繼續
依個post好恐怖

見識到炒狗為套樓主料而無所不用其極
樓主用念力想像間屋 唔洗有重量
笑死
見你地咁有興趣出嚟柒
https://buzzorange.com/techorange/2018/03/13/3d-print-house-is-cheap/
我唔係用呢啲,但呢啲都好平
起嗎平過輕過啲回帖傻西拎市面上賣果啲嚟同人講,又要扮專業
材料點解會用佢講果啲咁撚黐線,佢而家一定以為仲喺六十年前嘅方式去整嘢
呢個野用水泥幾噸喎 3D print要輕又要耐用就要尼龍/PET/abs碳纖,成本更高 sorry又認真咗
邊個話要你講果啲嘢
你自己講又搏大霧等人地又講
你千祈唔好講呀,講出嚟驚笑死人,笑死人你要負責㗎

我講嗰啲已經係比較體積,重量,剛性,韌度,成本入面唯一有可能做到一個成年人孭得起又唔係帳幕/充氣嘅材料
我理你丫
首先一樣嘢
我講得咁低成本根本就唔需要搵人籌錢或加入或做啲咩合作嘅事情。
第二我只係講有呢個第法
你地認為點做係你地自己關我X咩
第三呢啲嘢做唔做到我都要實際上點去做先知,乜有人認為紙上談兵嘅討論真係會做一件嘢出嚟😅
如果係自己團隊可能係但我而家係公開講嘅,點會有人傻到以為我會講實際想做嘅野或更深層嘅睇法嘅呢
其實呢件嘢嘅構思已經唔勁
之前我構思咗一個永遠美女化妝品之後
再構思咗一個叫雞神器
一條女可以做雞六十年但永遠保持18歲嘅身材樣貌
只要佢唔肥應該就會有客
就可以比客人無限中出
埋同永遠唔會有性病嘅風險(應該話99%唔會有性病)
咁你快d睇醫生食藥 早d訓 聰明人
我陣間會派兩個抄狗手足電鳩你 ,希望你好好反省
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞