梁榮武:「港人點解唔堂食?已到危急存亡關頭!」

244 回覆
13 Like 290 Dislike
堂食開哂冷氣唔影響地球環境?
開行冷氣著西裝,屌你老母環保撚
危急關頭關我咩事?我都無後代
要死都係你仔女受害啫關我撚事
咁梁生平時渣車個陣點解唔考慮坐交通工具?
既然到危急存亡的關頭,懇請前台長帶頭自我消失先,為減少污染源出分力
叫習大大減產能先.肯叫我都仲尊重佢
既然到危急存亡的關頭,懇請前助理台長帶頭自我消失先,為減少污染源出分力
總之就係市民錯
這就是香港
點解唔恢復返人民公社 齊齊食大鑊飯仲減少浪費
依家好撚多人咳, 都係外賣好D
俄羅斯炸一條油管,烏克蘭炸一塊油田,等於我十世都用唔晒嘅石油啦
咁我以後都係外賣算
少少一個臭港你當自己係咩呀?
你lunch hour去中環,灣仔,銅鑼灣,觀塘同D打工仔講囉

睇下幾大地方先可以容納咁多人一齊堂食

仲未計學生哥放飯

禁堂食果期你唔出聲?
一旦改變生活習慣就返唔到轉頭架啦
堂食要加一,不了
林奠媽媽要六點後冇堂食防疫
相信政府
人之將死,其言也善。
孽之將死,其言也虛。
個個都可以堂食咩屌你老母離地撚
點解唔食草
勁少少嘅可以光合作用
全球既囚徒困境講到我地可以救世界
香港根本咩減炭既野都無做,唔用膠袋有L用咩,知唔知推得最勁既歐洲做緊乜?

1) 好多政府推緊單車或電動單車,因為佢地發覺只推電車或電巴士都追唔到個聯合國SDG個要求。只有大部人都唔揸車,用單車先可以做到,重未計國民身體好左,醫療開支都會少的。

2) 外國好多地方都最少30-40%發電量用緊太陽能或風電,香港仲燒緊天然氣你老母

3) 外國起樓已經講緊要用超隔熱物料,商場設計都會考慮用自然風,咁先開得最少暖冷氣。香港理西得你,多數屋企都唔通風,冷氣日日開住。

4) 屋企仲有個煤風爐用得最多煤氣,煤氣咪又係化石燃料,外國已開始轉緊用電。雖然係轉得好q慢,成日比人鬧,但最少有個target先啦

環保撚永遠唔會提減少人口先係環保嘅最佳解決方案呢樣野。
啲茶記廚房佬
麻煩準時食飯時間上我公司
即場煮俾我食
再等我食完收返啲碗碟
咁就最環保
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞