鄧成波家族沽貨潮重新啟動 至少60億「貴價貨」放售中 銀行:「收得幾多得幾多」

73 回覆
18 Like 1 Dislike
波仔未走,仲有個活人可以畀銀行追數
人地家族好多年前買好多
相當大富翁遊戲買左七成地
你點行都要交錢比佢
佢屋企個底到底有幾深厚
波仔注定下半世要食波仔
佢好多野借9成,有d財仔息都雙位數%,以前好景工商鋪租金回報有幾可過5厘,講得出佢有賺打和真係唔知波仔而家個盤幾嚴峻
去啲平既地方投資,比如馬拉北部,東馬果啲
轉個手又發
佢地借呢啲駛唔駛簽個人擔保?定齋用公司借會甩到身?
果時d 物業估值高咪可以按上按,物業一跌價就大鑊,點解唔搞佢破產係債主都唔會俾,只會逐期賣野廢是再推冧d盤個價,果期接手誠哥中環中心班大孖沙都搞到孭住唔少債,個小巴大王仲要面對小巴牌價大跌,呢堆入市時機衰嘅真係一夜置富都可以一夜變返負資產
你不如問佢個氹有幾深
資金鏈一斷,至少都10億8億啦
可以呢浸10億8億仲要係面

究竟波叔賭到幾大
賣晒之後有冇得再借
遲早老破
反正都破産緊係夾得幾多得幾多
當佢5倍杠杆跌20%身家就清零
我最冇諗過係原來咁多大物業投資者都借得咁盡,香港地產長牛一完就個個現型
還乜嘢丫

響海外起好金庫,最多咪破產

之後唔知邊個朋友請佢搭飛機離港從此新聞上無影,有返幾億港紙響外國慳啲駛夠過世啦。
其實唔係個個好似四大家族咁飯飯都有啲咁全面

呢啲小型富商其實真係得一兩飯唔出奇。

睇落好似鄧成波家族蝕大錢,但其實只要借到,蝕都係銀行同佢啲客,但賺就係自己。
呢啲先係財技精髓。

公司破產好似仲簡單唔駛出人。
銀行成最大贏家
好奇佢個家族爭緊街幾多錢,俾咩息口,會唔會已經負資產緊
渾身是債新呂布
天生使命是賣鋪
有成交就係
2017 係價上,成交暢旺。2024 係價跌,個個都等佢跌多啲先入,你要有成交就要再減多三成先會有人肯買
負資產,顧名思義,係負數。所以唔好諗太多,你淨身家可能多過佢
一句到尾,

成篇野冇講邊幾間銀行長年都咁撐佢囉!!!
發完夢未呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞