BNO搞美國visa有咩要注意

49 回覆
4 Like 47 Dislike
依家唔係話到期後一兩年續簽唔洗interview?
唔係喎

上次陸路過境,幾個關員見到英國護照但要B1/B2簽證就圍埋一齊奇文共賞咁
日本韓國乜唔係有個咩Visa Waiver Program基本上等於visa free入美國?
都係睇個關員
佢地用ESTA第一次入國要行counter冇得用機
我嗰friend印晒機票酒店租車同埋itinerary落張紙
just in case佢比人捉走審問
點知真係中
好彩快手搞掂
最主要yen平之後
多咗好多日本後生出去美國澳洲加拿大黑工或者做雞賺錢

近排都好多新聞係啲架妹比人取消ESTA遣返日本
https://news.yahoo.co.jp/articles/45e549d827f77274ef5fefd82065a12bddddd62c

https://news.tv-asahi.co.jp/news_international/articles/900000762.html
美國人地理好差
而家多倫多過去,指模都唔洗我再打。
美國既海關一定識分

BC唔洗VISA, BNO要
試過陸路個海關攞住我本bno問我
點解你要申請visa 當左我係bc
搞到我有一刻以為bno唔洗visa
不嬲都係探親最易唔批

話去旅行就乜事都冇
係咪探親死九成就唔知,但係我聽親唔批都係話探親
都係個句
肯定有其他因素加乘
只係入唔到境既人會用探親為其中一個理由 實際黎美國做其他野
又有可能係你聽得少 但事實係好多話黎觀光探frd最後都係被send home
簽證就咁嚴,墨西哥人就自出自入
因為簽得畀你都已經叫做篩過
ESTA都冇in過你,叫做冇乜篩過,一定問你多啲嘢
refugee welcome (fake also welcome)
上年bno整完完全冇卡過
樓上成班鳩up
其實因為香港冇免簽,美國政府知道要keep住個reject rate,所以你就算準備得幾充足都好,佢一定要每日reject部份人,如果俾人reject只可以話唔好彩,因為根本冇路捉
佢哋當你英國/愛人先好,大家兄弟國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞