BNO搞美國visa有咩要注意

34 回覆
2 Like 29 Dislike
用BNO整緊美簽 Region填左 Hong Kong BNO
但country that issued passport 就唔太清楚要揀邊個
Hong Kong British consulate general ? 定係揀United Kingdom ?
United Kingdom
issue country 唔揀UK揀乜嘢?你小心唔批好過啦,有fd最近喺London interview 完,話明探親有工有哂聯絡人都唔批
講到本BNO香港有份批咁樣 唔係UK係咩
填UK

揸BNO + B1/B2 入境美國仲爽手過隔離泡菜仔同台灣仔
CLS
埋檯唔夠2分鐘就放我入境
Bno好似幾易fail
用廁所板fail左,等拎bc再去
你係咪申請b1/b2 ?
點解會fail ?
係其他post見到有人話一講探親就死9成,唔知真定假

探親/旅行簽

我都唔清楚,我話我同老婆同小朋友一齊去,佢好似當我吹水咁。
探親梗係死啦班芝麻人就係去親戚度打黑工
你有親戚喺果度咪代表你可以容易逾期居留,因為可以有低廉住所
香港幾乎必批咁濟(以前),咁都可以fail?
以前真係入去吹兩句水就批10年
on9
有d 美國人未識分BNO
試過海關問我ireland 好唔好住
唔識分真係唔出奇
係英國搞?
咁唔奇嘅

個個去左就唔走
其實係試緊你
關咩事
依家咩年代,探親正常不過
我女朋友係美國人
整visa個時大方講話探女朋友,30秒就批左
入境都係咁答,同officer有講有笑就過到

都係bno
根本b1b2其中一個原因就係探親
官網都寫撚明
人地唔批一定唔關你探親事啦
吓? 早兩個星期去用bno申請in左無兩分鐘就approve 咗 fail嗰啲其實衰乜
通常唔批都係美國有親戚+戶口太少錢
最主要防止你逾期居留
不過香港特區或者BNO B1/B2 rejection rate好低
仲低過韓國日本eta

上次同日本friend過去美國
Seattle嗰Border patrol以為佢過嚟做雞捉咗佢去interview
佢隊張bank statement同卡片比條友望完就放佢走但係都搞咗成粒鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞