中港婚姻悲劇! 港女嫁內地男以為幸福 1原因呻後悔 惹網民共鳴

145 回覆
12 Like 210 Dislike
而家香港身分證都唔值錢啦
Eric darkins幫手買埋避孕套
其實講真如果計華人地區黃種人地區,近代港男已經算好
唔係我香港人先咁講,你睇返隔離啲地區唔係廢柴就係太大男人主義
我係廢中一名,我嗰代真係好多差唔多嫖賭飲蕩吹樣樣齊(唔問返老婆攞錢已經算偷笑)
咁當然啦我嗰代都有啲係好勤力好顧家
但近代嗰啲真係好多都唔食煙唔飲酒叫G就一定有啦屌你老母
最緊要係睇返近代港男嘅品德同我嗰代真係好唔撚同,尤其係責任心
最緊要係香港真係過咗黃金時期,搵錢冇以前咁易
但香港物價仍然貴得太離譜
但人工就沒有點升 ,
唔好話養屋企人,連養自己都好大問題,唔係話唔想畀,係根本能力都唔許可
但搞成,就好似好撚廢好冇撚用
再加上近呢廿年亞洲啲女,大部分都拜金,所以港男都好難溝到女
都係嗰句啦社會環境社會風氣搞成今日香港嘅結果
但如果你問我,做老婆你會揀大陸定係香港,我一定同你講我會揀香港女人
嫁比支那人,係你福氣
係咪睇得多小紅書抖音 以為大陸男人一定好錫老婆
ChatGPT都做唔到咁空泛咁冇內容
根據政府統計處2022年出版的《香港人口趨勢1991–2021》以及《統計年刊2023》,在內地與香港跨境婚姻中,「新娘為香港女性而新郎為內地男性」的跨境婚姻(即港女嫁內地男性)有上升趨勢,佔所有跨境婚姻比例由1991年的6.1%,大增至2022年的51.3%。而單計2022年,有1212宗香港登記結婚是「新娘為香港女性而新郎為內地男性」。
甘以前聚內地女ge好多都系偽港男啦
噏乜春?
乜原因都冇講
仲話1原因
隨便啦離婚有得被包養
港男真心低賤
新移民都可以喺香港女性
大陸仔好波
自己送上門比大陸佬屌
有咩好怨

笑撚死
大陸人個性觀念⋯淨係呢樣都值得你諗清楚 。
Cls
典估到有人話出街買件野
真係買件野
有啲仲要睇完成篇文都唔知個一個原因係乜,仆街標題黨
原post得果2頁討論仲要大部分comment都係無意義嘅I feel the same
網媒作新聞都作得咁on鳩
隔離何伯結婚post就真係有共鳴喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞