[Viu TV] 打天下2 4月15日首播 2130-2230 (13)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
秘笈佬單野原來仲未完
拍打戲有得靠鏡頭呃
套拳無得呃人考功夫
棠哥連啲低質觀眾嘅comment都好在意
「造星評議會」都有啲人讚

入面嗰啲ViuTV啦啦隊
一定未啦
伏筆完都未知去左邊
原來仲有ver4
不過棠哥而家出嚟大大聲鬧都好,教育下啲觀眾
呢個幾過癮
呢個寫法我覺得ok既
但覺得頭果兩次明顯fake就可以唔洗拍咁詳細
我懷疑當日棠哥真係有睇晒歎息橋
我自己就覺得對佢有啲影響
例如今季啲一鏡、打燈、羅生門劇情等等
天愛搵如月報仇會斷埋脊骨
打天下3
真係rider kick
有少少over左
觀眾睇到邊諗到邊表達出嚟好正常
你下下要人睇到最後先傾咁結局先開囉
套劇都幾勁,
寫到連AK都變得好乞人憎

當個酒吧妹係狗: 走先啦!

BYE都無

當然撚狗皇者, 非莊惠莫屬
john where
John wick
唔寫得警察
一般真係好少寫到個主角咁衰
因為吸引觀眾嘅戲/劇,通常都想觀眾鍾意
佢又啱
無咩事我出返去先啦
都好明顯係特登
咁都問真係弱智
棠哥
barbecued
元寶唔係七小福
元寶個形象係幾正常
Wiki

(網民洗版式批評劇情內容「暴走」和離奇,包括明目張膽想發展師生戀。Miss翁作為老師不斷與學生李馬榮單獨相處,甚至帶他回家並一同吃晚飯。而班主任焦Sir亦當面在學生黃亞樂面前指李馬榮「心地唔好」,質疑為何MakerVille仍然接受。網民指第7集一切設定都相當不合理,首先啟賢四子與Miss翁到傳統名校冠中書院參與友誼賽,遭到冠中書院上下惡劣對待,例如安排四子在雜物房更衣,胡亂安排比賽時間,甚至故意撞傷黃亞樂,而冠中校長亦與Miss翁針鋒相對,完全沒有名校風範。後來冠中學生因輸了比賽而糾眾襲擊啟賢四子與Miss翁,網民指學生不可能因「太愛學校」而作出妄顧校譽,甚至做出犯法的暴力行為,形容像「黑社會咁亂棍打」。而黃亞樂比賽期間更能夠用「一隻腳」夠追回所有差距和反超前,最後勝出比賽,認為是違反常識。而第九集游水戲份非常少,大部份時間聚焦主角的感情生活。
影評人游大東認為此劇若非有偶像主演維持網絡討論度,劇集「定必「死」得更慘」,質疑編導馮志強是否知道問題所在。
另外,劇中演員的咬字遭受批評,有觀眾表示要看字幕才清楚呂爵安和吳啟洋所說的對白。呂爵安亦親自回覆,表示多謝觀眾的意見,會繼續改善。)

我想講頭一個禮拜其實真係唔差,之後一個禮拜先賴嘢講真套戲真係好多bugs,佢不如成套戲直接淨係拍Edan同Sofiee師生戀可能仲好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞