CA/ACO年年招新豬學豬運豬(31)歡迎加入伏愁者聯盟

756 回覆
2 Like 5 Dislike

https://z358z358.github.io/Roulette/#G7oLFoQ84HfKEwmJXQzs
最多人 頭幾個 都係好部門黎

全年招keep住請人勁多筍位等緊你既加入❤
調整後圖表 由蝗蚤隨蟲巴打整理暫時

人工:

- 文書助理 (Clerical Assistant) (CA)
總薪級表 第1至10點($14,735 - $25,815)
🔥康記ca獨有福利: 考到aco可獲得二次投胎機會out department🔥

-助理文書主任 (Assistant Clerical Officer) (ACO)
總薪級表 第3至15點 ($16,695 - $34,060)

幾時出糧?

新入職14日vl 平均一個月有1.1日假

考到中左好位覺得人生行緊easy mode 份人比較抵諗
想益下街坊🤭
可以點?

做夠1年可以同部門互調
做夠3年可以同其他b/d師兄弟師姐妹互調 一齊輪住坐靚位🤪
仲warm過習爺爺對手🥰

九大職能要背下 必問
(a)一般辦公室支援服務;
(b)人事;
(c)財務及會計;
(d)顧客服務;
(e)發牌及註冊;
(f)為政府律師提供支援,並為法官和法庭使用者提供法庭支援及登記處服務;
(g)統計職務;
(h)資訊科技支援服務;
以及(i)其他部門支援服務。

[quote]有片!力架玩真人GTA,偷車後故意撞死單車男 [url]https://lih.kg/bCxDPeV[/url] #17 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區 唔怪知得呢條柒頭咁出名 柒到出公海都要俾人撚 麻煩下個post搵人pin呢個#yup##yup##yup#[/quote]
aco
https://www.csb.gov.hk/tc_chi/admin/grade/cs/2323.html
ca
https://www.csb.gov.hk/tc_chi/admin/grade/cs/2324.html

查詢電話:
aco 2594 6622或2594 6623
ca 2594 6622或2594 6624
vl 每個月係平均1.15日
好多 政府真係開善堂
我竟然身在福中不知福
每日返工時間係528分鐘 (5day 部門)

閪位ot時間係無限小時
苦其心志勞其筋骨
下星期新豬induction course

星期四見到新同事
等睇有人扔錢走
因了解而分手
想入ACO
係咪未考6月既CRE 都可以APPLY定?
未必會 習慣左舒服既話應該會變左條鹹魚
aco 唔駛cre
Sorry
我指果個國安法基本法
同一日考
國安法唔係當場口頭問同mc咩 基本法要考
可以照報。你宜家申請應該7月都未有得interview

同埋唔一定要考完cre 入面個blnst 先報嘅
interview 當日見考官前都可以即場做blnst ( 不過fail 左連見考官嘅機會都冇)

btw cre 個blnst 要有degree 先承認, 如果你唔係degree考左就算合格都唔會承認,要係interview 當日考多次
多謝解答
我有degree不過都係想考aco過世
咁我apply左先
反正fail 可以再報
2a3o 先係你嘅目標
唔係咁易嫁葉師傅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞