婚前焦慮症

38 回覆
22 Like 24 Dislike
長乜9, 有時夠運落街買麵包過下馬路就唔見咗
你咪撚害人
我果時都係咁,已經定咗日子,落晒影相化妝酒店訂金,跟住驚一驚,最尾推遲咗兩年先結

我覺得我好彩當時有ready好自己心態先結,如果唔係結咗婚先嚟諗d問題,諗唔通就大鑊
好簡單,你呢個年紀應該開始有朋友結婚,你去婚禮嘅時候,幻想吓台上面着住婚紗嗰個係你,諗諗吓隔籬個新郎係咪佢

如果你諗唔到或者答案有任何一絲猶豫
你哋就唔好結婚
你唔係唔想結婚
你係唔想同佢結婚
好正常 始終人生大事 話100%放心既人只可以話對關係太有信心 他日有咩阻滯時 心理跌得最快就100%信任果班人反而抱住活在當下 想同喱個人結婚就結 唔好令自己後悔 如果唔結 第時又會後悔放棄段感情 結完有咩問題 又會後悔當日未揀清楚~咁既然係咪都後悔 不如及時行樂 都一齊咁耐啦 想結咪結囉 又唔係一定一世既 意外早死都常見啦….所以諗乜鬼最緊要開心
我都係明明一直男朋友係我100%要拿下既男人 臨結婚前都會驚 怕結左婚關係會更差 怕結左婚耐左佢會變心 之類乜乜77 依家佢對我仲好過拍拖個陣所以乜都係博 最重要要相信自己會愈來愈好
你都係玩到冇人要先搵on9仔埋單啦
我諗好多人都會,我發現原來拍拖拍得耐,見住佢肚腩愈黎愈大,係面前成日講屎尿屁,都覺得無問題,都唔覺得係忍佢,就已經可以舒服咁行落去

最緊要係有冇野你一直好在意而佢無改,或者繼續係你面前做,如果有,你嘅忍耐力一結婚後就會爆發,咁結左就度日如年
包你辛苦
驚閪 識人半年離撚左啦
中間出去玩吓咪平衡到
我明 我當時同你一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞