美股認真討論區MMMCDLXXX

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
香港GDP組成,around 65%係消費,18%係投資,12%係政府支出,net出入口唔太多

0.65*1%+0.18*0.3%+0.12*-3% = 0.344%,唔係應該咁計?
盤前升番曬
見哂大底喇 買買買
APO 條數leak左?
【干預風險加大,日本交易員被迫放棄假期】5月2日訊,對日本外匯交易員來說,從週五開始的長週末不會有太多的休息時間,因為在本週兩次疑似干預之後,市場仍對官方行動保持高度警惕。目前,交易員們正為5月3日和6日黃金周假期可能重演干預的情況做準備。其中,6日將受到特別密切的關注,因為倫敦股市也將因假期而休市,這可能會減少市場的流動性(流動性往往會誇大匯率的變動)。而如果受到密切關注的美國就業數據週五將提振美元並進一步拖累日元,日本當局也有可能採取行動。Gaitame.com研究所的研究主管Takuya Kanda表示,黃金週期間出現更多干預的可能性很高。6日的謹慎情緒將尤其強烈,因為美/日有可能因美國就業數據而走強。交易員的假期被毀,反映出日本官員正在阻止日元進一步貶值的努力,但在本週兩次疑似干預後,日元基本上未能保持走強,有分析師指出,美日之間的巨大利差是導致日元貶值的根本因素之一。
又托比美國佬借錢買美股
你呢個問題,同老人家問我點解通漲得2.x%,搞到佢ibond收好小息一樣,我都唔識答,只能信
嚇死我
幾千蚊姐
G sir到底有幾中意鈾
薩爾瓦多條傻鳩總統,每日走去買一粒bitcoin
https://lih.kg/3687666
磨人心志
我無啦啦見到彈左上114 以為我miss左咩野
大把人玩期權發達,一般人就玩股票
日本仔同熊軍一樣 都是雞
咁搞法美金就唔會咁無敵
HK GDP呀暴有無咩個人睇法
進出口之前回升
JPY仲on9星期五去托
今晚就沖上900
攪唔清個計法,要搵Raga羅博士問下
三仔 你隻 CVNA 又發癲啦
今晚要靠蘋果call 追數

怕咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞