[推到完場] 笑看風雲

1001 回覆
18 Like 20 Dislike
多謝
睇完一集,
無大時代同賭場風雲咁爽,
恩怨唔夠鮮明, d角色無乜特點, 不過照追la
希望多d街景, 多d入歌, 要聽直至消失天與地
想捧佢但捧唔起,同想捧林文龍但竟然捧咗黎明出嚟
成套好悶,可能前一年大製作太激唔收得唔敢去得盡
一日一集咁睇應該得
如果一性binge watch就免了
同埋都要有個on9忠角襯托(丁有健/豪情膠雄)
記得早幾年重播睇丁有健盲撐細佬睇到好躁
冇記錯之後有阿珂出嚟搭秋官
真,秋官伊健唔on9,太平淡豪情有on9家雄加雪妮睇到勁燥,咁垃圾但有張力所以咁hit
其實播誓不低頭仲好
豪情最醒目係大頭文,最先睇穿張家輝
後面行行企企有鬼用咩
大頭文有一集直程叫Diana 唔好信張家輝
最記得大結局前K100 做街訪,個個師奶都叫陳秀雯揀醫生
奸角無改變係大忌. 睇下金量宏開頭官仔骨骨又好人
對比後面咁仆街先大落差
阿旺第一集就急不及待SHOW 仆街仔性格, 失敗
對我哋依啲毒男嚟講,焦點梗係周嘉玲啦
不嬲麻麻,依套劇看點得首歌同松松同伊健,又唔係真係大爆,一般咁囉,不過已經好過同期大多數劇,其他多數仆直,有黎明郭富城萬子都係咁話
電視岩岩起
但電影係票房毒藥

大都一直係配角,
一擔正就仆街
兩套主角既
新英雄本色同廟街故事全炒
好彩俾佢執三灘拎到陳浩南

96年係古惑仔1上
之後就係佢既黃金時代
但去到中期又變返票房毒藥
咩男人變女人
炮制女朋友
全部爛片
跟住拍小品但都上唔到
再簽英皇再墜入深淵
丁有康起碼一開頭都係上進青年讀到大學真正嘅衣冠禽獸社會人渣睇落去好有魅力吸引力同時亦真係好得人驚奸到震因為好寫實奸得好有說服力,唔係佢依啲讀唔成書嘅古惑仔睇落去都冇咁得人驚
唱歌紅,之後電視同松松拍擋婚姻乜乜同依套又跑出,已經第五天王人選嚟,不過古惑仔幫佢比肩甚至超咗某啲天王

96本身一開始真係睇落會係世代交替嘅,四大天王同天后都開始過氣已經上咗神枱,彭羚鄭秀文城城伊面許志安嗰啲都上緊嚟正式取代佢哋,點知又俾佢哋hit多幾年先過氣,尤其黎明翻身後仲紅過以前
陳松齡先係皇道
三歲都八十都征服到
仲要無乜負面新聞
當時同佢拍親都帶紅埋人地
黎明鄭伊健陳錦鴻林家棟都係受惠者
扮純情,但佢啲純情又唔似周慧敏同王菲扮得咁鬼死正,淨係覺得好作狀

黎明唔算啦,佢做反派先有人留意,回到未嫁時同海味先開始彈,同松松無乜關係,同佢做嗰套冇幫到佢乜
琴晚睇左睇 個feel咁似之前播過個套天地男兒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞