周啟生火力全開狠批中年好聲音、ViuTV、陳蕾、鏡仔:MIRROR 已經過氣!銅鑼灣無哂佢哋啲相喇

61 回覆
43 Like 22 Dislike
但佢講得無錯喎
買返嚟炸嘛,根本就係靠屌後輩上位
淨係踩mirror咪多人推
呢條垃圾廢老由30幾歲開始已經靠屌人見報,屌咗廿幾年
啲訪問經常有意無意暗示自己後生幾勁,搏啲後生嘅唔知真係信,根本整個生涯連半紅不黑都講唔上,暗星嚟
講嚟講去都係顧家暉、淺草妖姬催眠咗自己以為自己當年好撚勁,陣廢老味真係作嘔
01訪問,搵條老屎忽周圍屌吓噴吓尿做新聞
我淨係知佢係周永恆uncle
有咩作品真係完全唔知
唔識得玩流量密碼

你剩係話中年好聲音過氣,就會有pop狗Karen 入黎推post

你剩係話viu tv mirror 過氣,就有乜Q楊玉環王爖熹果啲入黎洗板
但其實有D佢講得無錯架喎
例如Chill club tune到癲
呢樣明明連登之前都有屌開
搞到真係LIVE個陣 睇Chill club以為好勁個D歌手露晒底

有肚腩萬咩人迷呢句又係
三十幾歲中年 六十幾歲又中年呢句都係
40歲都係傑青啦
淨係識天長地久同淺草妖姬
其實佢仲有咩歌
今日4月30日,叫佢落銅鑼灣,睇埋今日乜情况先啦
廢老vs廢老
但係佢唔敢屌joey tang
其實講緊邊個
傻鳩又嚟資格論
永遠見親呢條友都係做緊老屎忽屌後生
之前見佢痴埋個老千黎偉業 佢場con 都係個老千sponser
仲有痴夏蕙姨
都知呢條友忽忽地
以佢嘅角度,唔係 甄妮 咁好身材 就唔係女歌手 (梅艷芳 鄭秀文 陳慧琳 唔知佢點睇)

以佢嘅角度,有肚腩 身型唔夠好唔夠高大唔夠靚 就唔係偶像(欣宜 羅文 郭富城 林子祥 蘇永康 許志安 唔知佢點睇)

以佢嘅角度,fans 賣廣告 就唔係 相,所以成個銅鑼灣都無 Mirror嘅相....

呢種角度都幾特別,定係我地理解錯佢嘅角度...?
佢成日吹奏淺草妖姬
我好認真聽一次,真心唔覺有咩咁特別
認同而家新一代D歌星唱LIVE真係唔掂,tune音係害咗佢,但係佢成日講當年咪就係典型廢老feel
佢係廢老fell, 但有兩首歌可以聽下:

1) 天長地久
2) Anna
佢係廢老feel, 但有兩首歌可以聽下:

1) 天長地久
2) Anna
呢條友次次都係屌人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞