其實講咩中國創新個班友係咪唔記得晒共享單車?

41 回覆
28 Like 1 Dislike
其實電動車真係好好用既

家陣反而係大陸政府/公安打擊電動車
我係享受緊
但係風水輪流轉咗啲乜
痴孖根logic
因為對方都有少少好處,所以正當化偷野
講真個句,全世界嘅玩法,都係要你用完要泊番架車去dock先唔會再扣錢,點會好似大陸咁,可以隨時係個app到話我唔要,咁咪啲人咪通街泊,要維修?首先要執屍

係外國,要維修單車,只係需要去個dcok到,收走架車,但大陸?架車真係咩地方都可以出現

隨時入咗私人地方,先係個app到話唔要,咁樣變相擁有一架單車
共享單車
共享電動單車
共享電動滑版車
去到歐洲好多地方都有
仲好多人用

大陸用一兩年時間就內卷到差不多收晒皮
現在剩返營運緊幾間大嘅都係蝕緊錢
大陸人最喜歡講呢D野
「我抄到人即係證明我有本事,唔見你識得炒??」
「外國對我地中國咁差, 我地中國炒下佢地野 當係補償囉」

搭完雞棚割完韭菜就收工啦, 諗下下一個雞棚點樣搞
外資都中招咩
有同吹到天馬行空級科創2回事黎
loco bike is good
有,初創資金
睇好上門按摩
D人唔自律, 你點玩都死,
爆鎖, 唔還車, 亂丟亂放

唔好話大陸, 香港好多都係咁
依家唔係話有定無問題,係中國好興一家賺到錢就成村人跟住佢做,太陽能板,手機,到依家電子車,手打檸檬都係.
其實全世界都係咁

所以dockless嘅最終都係收皮

香港個啲,架單車過埋海都得

你要執個架單車 要用幾多錢
船堅炮利 抄!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞