Ming仔新 studio 開張,連試當真熊仔頭麥明詩都去撐場

292 回覆
54 Like 354 Dislike
你仲有冇第二句,成個bot咁
都係嘩眾取寵
佢有賣廣告
之前咪介紹空氣淨化枱連氣氛燈
AKA真係好靚想同佢姊弟戀呀屌
Ming嘅就ming
冇發自內心就會多返咁多訂閱啦,佢仲要上嚟開po叫人支持?
你係想講就唔會對嗎?
你點分到D人係新follow
定發自內心地對佢改觀follow返

邊個話係佢上黎開post
又屈
睇唔明你第一句講咩

佢嗰陣瀨咗嘢由50萬得返37萬,每出一條片個訂閱就跌(呢個佢自己講),去到𠵱家上到70萬,難道你認為全部都係新follow?

“與其用強硬態度/不斷開post去迫人支持
不如等大家自己睇下佢D片,發自內心地對佢改觀好過啦”

你話要開post迫人支持,我聯想係你想講佢搵打手上嚟咁做,可能我get錯啦,不過開關於ming仔嘅post就等於強硬迫人支持?
咁你覺得點樣先唔係扮
多謝你誠實
不過有啲人唔敢面對
我也睇唔明你第一句講咩,我怕get錯
你意思係「冇發自內心就[唔]會多返咁多訂閱啦」?

反而我個句係建基你上面個句講:唔知會唔會大家牛頭唔答馬嘴中
不過想解釋一點
發自內心follow
同發自內心改觀係兩樣野

打手就一定有嘅
等於你覺得咁多follower上升,點會冇發自內心改觀
咁多洗白post,點都有部分係打手,但唔係全部嘅
我唔覺得佢會自己開post洗姐

「不過開關於ming仔嘅post就等於強硬迫人支持?」
如果開Ming仔post,我唔會覺得係迫
但如果個post不斷有班人用粗言穢語去攻擊不同意自己的人,我覺得係迫,因為冇人會希望存在於一個不斷被羞辱嘅環境中
而e個post就係
似係收左美國佬錢
係,第一句應該打漏咗,發覺上嚟打字間唔中都係咁

第二,你所講嘅發自內心follow/改觀/新follow係好難拆開,所以淨係睇綜合數字,我當有水份打個八折,明顯地都有唔少人唔再執著於廿萬+一(佢有解釋過,信唔信就另一回事),我當年就冇睇佢講啲乜嘢(不嬲好少睇本地YouTubers),𠵱家佢嘅表達我覺得係客觀嘅,正反都有講吓,好過一味嘩眾取寵(不過佢激進新常態嗰句嘢有啲膠

最後一個點,其實每次有親ming仔嘅post都係咁上下,我見ig都係咁,有啲人仍然講緊佢點藍,有啲就focus 佢點睇都係捐咗廿萬。我覺得佢藍定黃唔係問題,係咪中肯、客觀同理性我覺得先係最緊要,黃嘅但係偏頗/激都係冇用
先唔講到好宏大嘅理想層面
我覺得根本冇完全客觀

而問題在於佢不斷標榜客觀
但內容都唔係
以巴問題已經好傾重一面
明明音樂節被攻擊,佢在該國
佢D片都可以講到以撩交打咁

如果好認真咁答你
我覺得點樣先唔係扮
咪就係持平咁講

寧願佢激進地分析好過
講真
我覺得你仲客觀個Ming仔
我冇覺得過佢係藍(也不覺得係黃)
有時反而覺得佢理性到有D恐怖
好似完全冇情感咁睇事物
所以上面先話佢諗嘢好怪
究竟經歷過D咩事
令佢情理嘅偏重去到2:8或以上
以巴系列我都有睇,一嚟可能因為時間所限,有唔少細節都skip咗,二嚟我覺得還算客觀啦,今次係哈馬斯出手先,但點解哈馬斯出手係因為以色列以前點對巴人,但點解以色列咁樣對佢哋呢又係因為以前巴解恐襲…

呢個“點解”可以不停推上去,中東問題好多都係咁,其實如果要搵邊個先係原兇根本好難有答案,我覺得區內都係受害者,西方先係最大責任
睇吓將唔將聯合國俾巴立國而佢唔肯黎做一個時間界線啦
如果唔計,的確係好難找到咁多年前個線頭,去計誰是誰非

同意西方當年分地分到屎一般
總之就$1帛金事件
我哋永遠都唔會忘記

亦都永不原諒
世界仔係咁
娛樂圈好多呢啲人
Ming仔
$1帛金

達哥
一直關注中

Supper moment
搖滾叛徒

大J
食沙律

試當真
NFT

方皓玟上tvb唔計,因為要搵食

上面
全部
我哋永不原諒

don’t make stupid people famous
離地唔緊要,唔好扮貼地同懶有知識帶到俾觀眾
要比較就用返同類型去比
大灣輝馮同學有營養過離地Ming好多
表態不過係一種好廉價嘅行為

達哥純粹 PR 做得柒,後尾始終有分享立場啲 post 、「黃藍是政見黑白是良知」

而當初抹啲塵落塊面、影頭盔相扮抗爭咗嘅嗰班 KOL 一個接一個衰個人行為落馬,尤其係有份批鬥達哥嘅大丁
嗰$1當帛金?
唔識尊重?
連咁普通嘅中國傳統文化都唔識?
學人講歷史?
呢啲時候就認中國人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞